Έχεις ραντεβού με τον άντρα ή τη γυναίκα των ονείρων σου; Τότε μάλλον θα πρέπει να αποφύγεις απαραιτήτως αυτά τα σφάλματα.

  1. Γρήγορη σωματική επαφή

Το να αγκαλιάσεις τον άλλον αστραπιαία πριν τον αποχαιρετήσεις, να της πιάσεις το χέρι όταν τρώει ή ακόμα και ένα απροσδόκητο φιλί – όλα αυτά μπορεί να συμβούν ακόμη και στο πρώτο ραντεβού. Επειδή όμως το «καλό πράγμα αργεί να γίνει», χρειάζεται να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να πάρουν τα πράγματα το δρόμο και την αξία που τους αρμόζουν. Η αναμονή στην αρχή μιας γνωριμίας είναι το σήμα κατατεθέν του πως θα εξελιχθεί στη συνέχεια.

  1. Υπερβολικά κομπλιμέντα

H φιλοφρόνηση, η ευγενική συμπεριφορά, τα κολακευτικά λόγια επιβάλλονται στα πρώτα ραντεβού, αλλά με φειδώ. Με φράσεις όπως «Τσίμπησε με να δω αν ονειρεύομαι, δεν μπορεί να είσαι πραγματική» γίνεσαι χαριτωμένα κολακευτικός. Η υπερβολή όμως λειτουργεί ανασταλτικά, καθώς τα πολλά κομπλιμέντα θα εκληφούν ως αβάσιμα που θα κάνουν τον άλλον να μη σε παίρνει στα σοβαρά.

  1. Μονοπωλείς τη συζήτηση

Πολύ, πολύ σημαντικό! Να μην μονοπωλείς το χρόνο ομιλίας, κάνοντας μονολόγους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν έχεις τόσα πολλά που θέλεις να πεις. Πρέπει να δείχνεις ενδιαφέρον στον άλλον, στρέφοντας τη συζήτηση σε αυτόν, να δίνεις σημασία όταν μιλάει και να κάνεις ερωτήσεις

  1. Κοιτάς συνεχώς αλλού

Φλερτ χωρίς να μιλάνε τα μάτια είναι σχεδόν αδύνατο. Το να τραβάς συνεχώς το βλέμμα σου και να κοιτάς αλλού ή ακόμα και να ασχολείσαι με το κινητό σου, εκτός του ότι δηλώνει ανασφάλεια ή αδιαφορία, είναι και αγένεια. Σίγουρα δεν πρέπει να παρακολουθείς τον άλλον κοιτώντας τον ασταμάτητα με ορθάνοιχτα, γουρλωμένα μάτια (αυτό είναι τουλάχιστον τρομακτικό), όμως μπορείς να επιδιώκεις μια επαφή με τα μάτια, δίνοντας την ένδειξη στο άτομο που βρίσκεται απέναντι σου, ότι είσαι πραγματικά εκεί και θέλεις να αποκτήσεις μια πιο στενή σχέση μαζί του.

  1. Πίνεις πολύ

Ανεπίτρεπτο. Το να πας για ποτό σε ραντεβού και να φύγετε, επειδή μέθυσες, δεν είναι κάτι που θα σου συγχωρήσει εύκολα. Εκτός του ότι θα δώσεις την εντύπωση ότι το συνηθίζεις, όταν πιεις μπορεί να πεις πράγματα αρκετά ενοχλητικά που την άλλη μέρα εσύ θα τα έχεις ξεχάσει, αλλά ο άλλος όχι.

  1. Μιλάς για τον/την πρώην

«Έχω ξανάρθει εδώ με τη Μαρία!», «Τι σύμπτωση, ούτε ο Γιάννης έτρωγε ψάρι!». Οποιαδήποτε αναφορά ή ιστορία αφορά τον/την πρώην σου, απαγορεύεται ρητά.

  1. Τον/την «εξαπάτησες»

Γνωριστήκατε διαδικτυακά, ενώ είχες φώτο προφίλ μια άψογα ρετουσαρισμένη φωτογραφία ή μια φωτογραφία που ήσουν όντως εσύ, αλλά πριν 8 χρόνια. Σαφώς η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το παν, αλλά η ειλικρίνεια είναι. Μπορεί μαζί σου να αντάλλαξε εκατοντάδες μηνύματα πριν βγείτε και πράγματι να ταιριάζετε, αλλά το ψέμα με την πρώτη ματιά είναι αυτό που θα σχηματίσει την πρώτη άσχημη εντύπωση.

Δάφνη Δρεμέτσικα

Communications Specialist