Γιώργος Τσαμαδιάς

George Tsamadias

Τι είναι το CrossFit για εσένα;
Το Crossfit για μένα είναι η καθημερινότητα μου, το άθλημα μου, η δουλειά μου, το χόμπι μου.. Είμαι προπονητής Crossfit σε 2 γυμναστήρια στα νότια προάστια της Αθήνας και καθοδηγώ πολλά άτομα με αυτή την μέθοδο προπόνησης σε καθημερινή βάση. Παράλληλα προπονούμαι και ο ίδιος για την συμμετοχή μου σε αγώνες, οπότε είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινής μου ενασχόλησης.


Θεωρείς ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό αυτό το είδος άσκησης;
Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών που δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.


Ποια είδη άθλησης εσύ επιλέγεις και έχεις αυτή την καλή φυσική κατάσταση;
Όπως προανέφερα, το Crossfit! Που για όσους δεν γνωρίζουν περιλαμβάνει προπονητικά κομμάτια από Στίβο, Ενόργανη γυμναστική, Άρση βαρών, κλειστή κωπηλασία αλλά και πολλά άλλα..


Πόσο δύσκολο είναι να ακολουθεί κάποιος ένα συγκεκριμένο διατροφικό και αθλητικό πρόγραμμα με συνέπεια;
Τα περισσότερα πράγματα στην ζωή είναι το τι στόχους έχεις θέσει και πόσο πολύ θες να τους πετύχεις. Έτσι, η προπόνηση και η διατροφή είναι ένα μέσο ή “ένα πλάνο” ώστε να πετύχεις κάτι. Βέβαια η πορεία μπορεί πολλές φορές να είναι κουραστική αλλά και ταυτόχρονα χορταστική.


Ακολουθείς αυστηρό πρόγραμμα διατροφής; Αν ναι, ενδίδεις συχνά σε πειρασμούς;
Δεν ζυγίζω τι τρώω αλλά ναι ακολουθώ ένα πλάνο με καλές πηγές  και αρκετή ποσότητα φαγητού ώστε να βγαίνει αποδοτικά η προπόνηση και η μέρα μου. Κάνω συχνά αλλαγές σε αυτά που τρώω και έχω αρκετά μεγάλη ποικιλία τροφών οπότε δεν μου φαίνεται ούτε αυστηρό ούτε δύσκολο.

Το συχνά είναι σχετικό για τον κάθε ένα! Εγώ 2-3 γεύματα την βδομάδα που θα κάνω  θα είναι ελεύθερα! Ανάλογα και την περίοδο.


Έχεις κάποιο κανόνα που δεν παραβιάζεις ποτέ;

Είμαι ενάντια στην χρήση αναβολικών ουσιών! Σαν νοοτροπία το θεωρώ λάθος! Ας θυμηθούμε το λόγο που ξεκινήσαμε, για να έχουμε καλή υγεία όχι το ανάποδο.
Βλέπω πολλούς αθλητές που συμμετέχουν σε μικρές και μεγάλες διοργανώσεις να κάνουν χρήση. Θα κερδίσουν μια θέση πιο πάνω άντε και έναν χορηγό με θυσία.. την ζωή τους!


Ασχολείσαι με κάτι άλλο πέρα από αυτό;

Ασχολούμαι επίσης από πολύ μικρή ηλικία με τη φωτογραφία! Είναι και αυτό ένα μεγάλο πάθος για μένα!


Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Έχω πολλούς  αλλά θα αναφέρω τους πιο σημαντικούς!

Στις 12 Νοεμβρίου είναι ο 35ος  κλασσικός Μαραθώνιος Αθήνας όπου θα λάβω μέρος με στόχο να κάνω έναν καλύτερο χρόνο από αυτών που είχα κάνει στον 30ος το 2012 αλλά και για να αποδείξω πως ένας αθλητής Crossfit έχει τόσο δύναμη όσο και αντοχή.

Μετά θα είναι η συμμετοχή μου στους αγώνες Crossfit στις 20-21-22 Απριλίου του 2018  στο Athens Throwdown όπου θα είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στην Ευρώπη.

Μετά θα προσπαθήσω να περάσω τα προκριματικά για Γαλλία (French Throwdown)  όπου περνάνε οι 60 καλύτεροι αθλητές στην Ευρώπη.

Και μακροπρόθεσμα θα ήθελα να έχω μια μεγάλη, διαρκή αθλητική πορεία και να ωθήσω όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό ως προπονητής.

George Tsamadias1

George Tsamadias2

 

Γιώργος Τσαμαδιάς 
Crossfit Athlete & Coach
Instagram: giorgos_tsamadias

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!