Η φροντίδα των μαλλιών δεν απαιτεί πολύτιμες στιγμές από τον ελεύθερό μας χρόνο, ούτε συγκαταλέγεται στα δαπανηρά …σπορ. Επειδή διάφοροι παράγοντες ταλαιπωρούν και φθείρουν την τρίχα καθημερινά, όπως η συχνή χρήση σεσουάρ, το λάθος σαμπουάν, ακόμα και η κακή διατροφή, ας υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι από εδώ και στο εξής θα τα αγαπάμε και θα τους το δείχνουμε για πάντα!

  1. Τα λιπαρά μαλλιά θέλουν πιο τακτικό λούσιμο. Τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα με ένα λιγότερο «λιπαρό» σαμπουάν. Αν η λιπαρότητα επιμένει, δοκιμάστε κάποιο ειδικό προϊόν για το δέρμα σας. Tip: η βαφή κάνει τα μαλλιά λιγότερο λιπαρά. Δοκιμάστε τη!
  1. Μάσκα μαλλιών για τις πιο ευαίσθητες τρίχες. Η εφαρμογή της μία φορά την εβδομάδα θα προστατέψει την ευαίσθητη και λεπτή τρίχα και θα βοηθήσει στην επανόρθωση και τη θρέψη.
  2. Το σαμπουάν πρέπει να συγκεντρώνεται στο δέρμα. Δεν σαπουνίζουμε τα μαλλιά σε όλο το μήκος τους, παρά μόνο κοντά στη ρίζα. Οι άκρες θα πλυθούν κατά το ξέβγαλμα.
  3. Χρησιμοποιούμε μαλακτικό μετά από κάθε λούσιμο και έτσι τα μαλλιά μας γίνονται πιο ευκολοχτένιστα και δε «σπάνε» και διατηρούν την λάμψη τους και την υγιή τους όψη.
  4. Το μαλακτικό πρέπει να επικεντρώνεται στις άκρες, επειδή τα προϊόντα του εμπορίου «λεπταίνουν» την τρίχα. Δεν θα θέλατε αυτό να συμβεί στις ρίζες των μαλλιών σας για κανένα λόγο!
  5. Διαλέγουμε προϊόντα κατάλληλα για τον δικό μας τύπο μαλλιών. Ο τύπος καθορίζεται από το αν είναι ξηρά, λιπαρά και κανονικά, καθώς και αν είναι βαμμένα ή όχι. Ό,τι είναι κατάλληλο για τον φίλο μας, δεν είναι απαραίτητα και για εμάς.
  6. Προστατεύουμε τα μαλλιά μας από το χλώριο, καθώς μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά, κάνοντάς τα θαμπά, άτονα και σκληρά. Φοράμε πάντα σκουφάκι, όταν κάνουμε χρήση πισίνας.
  7. Ισορροπημένη διατροφή. Η καθημερινή μας διατροφή επηρεάζει άμεσα την υγεία των μαλλιών μας. Για δυνατά, γερά μαλλιά, χωρίς προβλήματα στην ανάπτυξη, με ωραία υφή, συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Α και C, βιταμίνες συμπλέγματος Β, ψευδάργυρο, σίδηρο και φυλλικό οξύ.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!