Συμβουλές για έναν χαρούμενο κατασκηνωτή

Συμβουλές για έναν χαρούμενο κατασκηνωτή

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την ηρεμία και τη χαλάρωση που μπορεί να σου προσφέρει η επαφή με τη φύση. Ο καθαρός αέρας, οι ήχοι της φύσης, το καθαρό νερό και ο ύπνος κάτω από τα αστέρια σε κάνουν άλλο άνθρωπο και σίγουρα σου φτιάχνουν τη διάθεση. Όταν πρόκειται δε και για ελεύθερο camping η εμπειρία είναι ανεπανάληπτη. 

Όλα είναι τέλεια… νομίζεις. Έχεις σκεφτεί ποτέ όμως όλους τους κινδύνους που ίσως να διατρέχεις και τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν; Όπως για παράδειγμα, ένα τσίμπημα από κάποιο έντομο ή άλλο ζωάκι, να χαθείς στο δάσος, να πιάσει μια νεροποντή. Μάλλον δε θα σου ακούγεται μετά από αυτά ο ιδανικός τρόπος διακοπών.  

Πριν ακυρώσεις τα πάντα και απαρνηθείς ακόμα και τη σκέψη αυτών των διακοπών διάβασε παρακάτω. Μαζέψαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις, να κάνεις αλλά και να αποφεύγεις και στα παρουσιάζουμε για να είσαι ενημερωμένος. Έτσι, όχι μόνο εσύ θα περάσεις καλά κάνοντας camping αλλά και δεν θα προκαλέσεις κάποια ζημιά στη φύση. 

 

Σχεδίασε από πριν
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο camping είναι ο σωστός σχεδιασμός. Ωραίες είναι οι αυθόρμητες ιδέες και διακοπές αλλά όταν έρχεται σε αυτή τη δραστηριότητα, ειδικά αν δεν έχεις ξανακάνει, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα σχολαστικός στο  σχεδιασμό του ταξιδιού. Αρχικά, θα πρέπει να βρεις τον ακριβή προορισμό σου και σημείο που θα κατασκηνώσεις για να αποφύγεις τα οποιαδήποτε απρόοπτα. Μην ξεχνάς, όλοι θα πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι και να θέλουν να πάνε σε εκείνο τον προορισμό. Έτσι, αποφεύγεις εκ των προτέρων γκρίνιες και εντάσεις που μπορεί να χαλάσουν την ευχάριστη και χαλαρή διάθεση. 

Επίσης, από την στιγμή που θα έρθεις σε επαφή με την φύση και δεν θα έχεις όλες τις τεχνολογικές ανέσεις θα πρέπει να έχεις αναπτύξεις κάποιες δεξιότητες. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να μπορείς να χρησιμοποιείς όλα τα εργαλεία που έχεις μαζί σου και φυσικά να ξέρεις να στήνεις μια σκηνή! Θα πρέπει επιπρόσθετα, να έχεις ενημερώσει κάποιον οικείο σου που δεν είναι μαζί για τον ακριβή προορισμό. Βασικά αυτό πρέπει να το κάνεις σε όλα σου τα ταξίδια και να μην εξαφανίζεσαι απλά! 

 

Απαραίτητα camping 

  • Χάρτη, σε υδατοστεγή θήκη ή σακούλα 
  • Πυξίδα 
  • Ρούχα για απροσδόκητα καιρικά φαινόμενα 
  • Επιπλέον φαγητό και νερό  
  • Κουτί πρώτων βοηθειών 
  • Φακό 
  • Προστασία από τον ήλιο, όπως τα γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό 
  • Σφυρίχτρα  
  • Σουγιά 
  • Χαρτί υγείας και μια τσάντα για να μαζέψετε ότι κάνετε 

 

Τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφεύγεις
Αφού τελικά έχεις προετοιμαστεί σωστά και έχεις φτάσει στον προορισμό σου υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρεις και να ακολουθείς. Ναι κάποια είναι αυτονόητα αλλά δεν είναι κακό να τα ακολουθείς. 

Να αγαπάς τη φύση: Νούμερο 1 κανόνας που ξέρεις από μικρό παιδί, μην αφήνεις σκουπίδια στη φύση. Ότι παίρνεις μαζί σου και το χρησιμοποιείς θα πρέπει να το μαζεύεις μετά και να το πετάς στα σκουπίδια. Επιπρόσθετα, αν κάποια άλλη παρέα είχε κατασκηνώσει πριν εκεί που σκόπευες να το κάνεις μην αλλάξεις σημείο και δημιουργήσεις εκ νέου διαταραχή στη φύση. Κατασκήνωσε απλά λίγο πιο δίπλα.

Προσοχή στις φωτιές: Αν απαγορεύεται στο μέρος που έχεις κατασκηνώσει η φωτιά, τότε δεν θα πρέπει ούτε να το σκεφτείς να την ανάψεις. Σίγουρα θα υπάρχει καλός λόγος για αυτή την απαγόρευση. Αν πάλι δεν σε κρατάει τίποτα από το να το κάνεις, δώσε μεγάλη προσοχή στο που θα την ανάψεις αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα την σβήσεις.  

Να είσαι ανεξάρτητος: Επειδή δεν είσαι στην άνεση του σπιτιού σου όπου όλα είναι πιο εύκολα θα πρέπει να είσαι ανεξάρτητος. Να μπορείς να φροντίσεις μόνος σου τον εαυτό σου και κυρίως να ξέρεις πρώτες βοήθειες και να μπορείς να τις παράσχεις αν αυτό χρειαστεί. 

Αλκοόλ & camping δεν πάνε μαζί: Όντας στη φύση μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Γι΄αυτό εσύ πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσεις τα πάντα! Αν έχεις καταναλώσει αλκοόλ η συγκέντρωσή σου και η ικανότητά σου να αντιδράσεις μειώνεται σημαντικά, κάτι που δεν το θέλουμε. Όσο μπορείς λοιπόν να το αποφεύγεις! 

Συνοπτικά, αν το camping γίνει υπό τις σωστές προϋποθέσεις και με τον σωστό προγραμματισμό μπορεί πραγματικά να είναι η καλύτερη εμπειρία της ζωής σου την οποία θα την επαναλαμβάνεις συνεχώς! Είναι μια πραγματική απόλαυση να είσαι εκεί έξω ανάμεσα στα δέντρα και τα ζώα και τη φύση αρκεί να δείξεις σεβασμό και αγάπη προς αυτά. 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!