Σπιτικό Σοκολατένιο Ταχίνι

Σπιτικό Σοκολατένιο Ταχίνι

Το πρωινό μου, συνήθως, αποτελείται από στραγγιστό γιαούρτι, νιφάδες βρώμης ή φαγόπυρου, λιναρόσπορο, φρέσκα φρούτα εποχής ή αποξηραμένα φρούτα, και μέλι. Α, και από μια μεγάλη κούπα σκέτο καφέ φίλτρου, αλλά αυτό ας το ξεχάσουμε… ???? Τις τελευταίες ημέρες, όμως, το πρωινό μου έχει αλλάξει και έχει αντικατασταθεί με το σπιτικό σοκολατένιο ταχίνι, το οποίο έχω πραγματικά ερωτευτεί! Είναι τόσο γευστικό και ανάλαφρο που νομίζω πως θα το ερωτευτείτε και εσείς.

Η ιδέα μου ήρθε εδώ και αρκετό καιρό και έψαχνα ευκαιρία (χρόνο δηλαδή…) για να το δοκιμάσω. Δοκίμασα, καθυστερημένα ομολογουμένως, αυτό που κυκλοφορεί στο εμπόριο, το οποίο είναι κατά την γνώμη μου πολύ γευστικό, πολύ καλύτερο από Nutella, Merenda κλπ. και, κυρίως, είναι ελληνικό. Μάλιστα, σε μια σχετική ανάρτηση στο Instagram διαπίστωσα πως έχει φανατικούς αγοραστές και πολλές μαμάδες το αγοράζουν συχνά για τα παιδιά τους. Είναι, όμως, ένα ακόμα προϊόν που περιέχει το, πασίγνωστο πια, φοινικέλαιο…  Κι έτσι αποφάσισα να το φτιάξω.

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από αυτήν του Στέλιου Παρλιάρου. Είναι πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη στην παρασκευή της. Μπορεί να την φτιάξει ακόμα και ο πιο αδαής στην κουζίνα.

Τώρα θα μου πείτε, τι δουλειά έχει το λάδι καρύδας στο σοκολατένιο ταχίνι? Πρώτα πρώτα του δίνει μια πολύ λεία υφή, το κάνει μεταξένιο. Κι επιπλέον, το λάδι καρύδας έχει την ιδιότητα να πήζει σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να δίνει στο άλειμμά μας την πυκνότητα που θέλουμε, αλλά και μια υπέροχη επίγευση.

Χρόνος προετοιμασίας:   15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Μερίδες: 40 κουταλιές

Υλικά:

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου.
  • 60 γρ. σησαμέλαιο
  • 125 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%
  • 70 γρ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το σησαμέλαιο και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (δηλαδή στο 1 εάν η κουζίνα σας έχει θέσεις 1-9). Θέλουμε να ζεσταθούν για να μπορούν να ομογενοποιηθούν πιο εύκολα.
  3. Όταν δούμε πως μπορούν να ανακατευτούν τα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.
  4. Τέλος προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σε γυάλινα βάζα με καπάκι.
  6. Πριν το καταναλώσουμε, το αφήνουμε 15 λεπτά περίπου εκτός ψυγείου.