Σπιτικές πίτες για σάντουιτς με κέιλ, για νόστιμα, υγιεινά και γρήγορα σάντουιτς. Όσοι δεν μπορείτε να βρείτε κέιλ, να ξέρετε πως μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σπανάκι στην ίδια ποσότητα.

Συνολικός χρόνος:   1 ώρα και 15 λεπτά

Μερίδες:   12 πίτες

Υλικά:

  • 110 γρ. κέιλ , χωρίς τα κοτσάνια
  • ¾ φλιτζανιού γάλα 2% λιπαρά, χλιαρό
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι από δίκκοκο σιτάρι
  • 1 ½ κουταλάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Ζεματίστε το κέιλ σε βραστό νερό για πολύ λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Στραγγίστε το, πιέζοντας το για να φύγουν τα πολλά υγρά, αφήστε το λίγα λεπτά να κρυώσει και βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και πολτοποιήστε τα.
  3. Σε ένα μπωλ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
  4. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε, ώστε να έχετε μια εύθρυπτη ζύμη.
  5. Ρίξτε το μείγμα του κέιλ μέσα στο μπωλ με το αλεύρι και ανακατέψτε. Πιθανόν να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι, σε εμένα δεν χρειάστηκε.
  6. Ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη σας να είναι απαλή και να μην κολλάει.
  7. Τυλίξτε την ζύμη σας με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  8. Αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια που θα ανοίξετε την ζύμη. Χωρίστε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια (εγώ όπως σας είπα την χώρισα σε 12 μπαλάκια) και ανοίξτε τα ένα-ένα με τον πλάστη, σε πολύ λεπτές στρογγυλές πιτούλες. Αν τις θέλετε ολοστρόγγυλες, πάρτε ένα πιάτο με την ίδια διάμετρο και αφού ανοίξετε τη ζύμη κόψτε τη με το πιάτο σαν οδηγό.
  9. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τα μέχρι να σκληρύνουν λίγο και να δημιουργηθούν καφέ κηλίδες στην επιφάνεια τους.
  10. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και γεμίστε τις  με γέμιση της επιλογής σας.