Σπαράγγια φούρνου με αυγό

sparaggia-fournou-me-augo

Yλικά για 1 μερίδα:

  • 1 μάτσο σπαράγγια (16-20)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρεγκάτο light
  • αλάτι & πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το ¼ περίπου από το κάτω μέρος των σπαραγγιών και τα πλένουμε.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα σπαράγγια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι για περίπου 10 λεπτά.
  3. Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε πυρίμαχο σκεύος και τα απλώνουμε ώστε να καλύψουν τον πάτο του.
  4. Σπάμε από πάνω 1 αυγό και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι να ξεκινήσει να στερεοποιείται.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (ολόκληρη συνταγή)

Ενέργεια: 155 kcal
Υδατάνθρακες: 8.8 γρ.
Πρωτεΐνη: 11 γρ.
Λιπαρά: 9.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.5 γρ.

Πηγή: www.dietstories.gr

Μάνος Δημητρούλης

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
www.dietstories.gr