Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο (ή ηλιέλαιο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μπαστουνάκι σέλινο κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας SoSense White Miso Powder
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 30γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών χαμηλό σε αλάτι (ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ζωμού αραιωμένη με το ανάλογο νερό)
  • 1 μεγάλη κεφαλή μπρόκολου χωρισμένη σε κομμάτια.
  • 150γρ. τυρί Stilton ή blue cheese σε κομμάτια

Εκτέλεση

Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να ‘’γυαλίσει’’.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το σέλινο, το πράσο και το SoSense White Miso Powder και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και ανακατεύουμε ελαφρά για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το μισό μπρόκολο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε και το τυρί stilton και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα blender όπου ομογενοποιούμε μέχρι να γίνει λείο.

Σερβίρουμε αμέσως αφού τρίψουμε λίγο μαύρο πιπέρι.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!