Υλικά

  • 1 κ.σ. (15 ml) λάδι καρύδας
  • 2 φλ. (500 ml) χλωρό κρεμμύδι σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. (15 ml) φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. (30 ml) σως κάρυ
  • 4 φλ. (1 λτρ) ζωμό λαχανικών
  • 1/4 φλ. (60 ml) βούτυρο αμυγδάλου
  • 3 φλ. (750 ml) αποφλοιωμένα καρότα σε κύβους (1 εκατοστό περίπου)
  • 3 φλ. (750 ml) αποφλοιωμένες γλυκοπατάτες σε κύβους (1 εκατοστό περίπου)
  • 1/2 κ.γλ. (2 ml) αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. (1 ml) πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φρέσκο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα
  • χυμό λάιμ, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρετε για 5 – 6 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές.
  3. Προσθέστε την σως κάρυ.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά λίγο ζωμό με το βούτυρο αμυγδάλου μέχρι να γίνει λείο.
  5. Προσθέστε το μίγμα στην κατσαρόλα, μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό, τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, το αλάτι, και το πιπέρι καγιέν.
  6. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Βάλτε τη σούπα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία.
  8. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, μέχρι οι πατάτες και τα καρότα είναι να μπορούν να καρφωθούν με το πιρούνι.
  9. Βάλτε τη σούπα προσεκτικά σε ένα μπλέντερ με μία κουτάλα. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος του μπλέντερ σας. Αφήστε το καπάκι ελαφρώς μισάνοιχτο, για να φεύγει ο ατμός, ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα και σιγά-σιγά αυξήστε την έως ότου η σούπα είναι εντελώς λεία.
  10. Βάλτε τη σούπα στην κατσαρόλα και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε ζωμό για να είναι πιο ρευστή η σούπα.
  11. Σερβίρετε με την κουτάλα και από πάνω πασπαλίστε κόλιανδρο, αμύγδαλα ή χυμό λάιμ, αν το επιθυμείτε.

Η σούπα διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα και στην κατάψυξη για 1 έως 2 μήνες.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!