Υλικά

  • 3/4 φλ. αλεύρι καρύδας
  • 1/2 φλ. σκόνη κακάο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 3/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1 1/2 φλ. κολοκυθάκια (τριμμένα)
  • 6 αυγά
  • 1/4 φλ. λάδι καρύδας
  • 1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.σ. βανίλια

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί 9×5 με λάδι καρύδας.
  2. Τρίβετε τα κολοκυθάκια και αφήστε τα να στραγγίξουν, όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα συστατικά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ή μπλέντερ χτυπήστε ελαφρά το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα ή χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι καρύδας, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Τέλος, προσθέστε τα τριμμένα κολοκυθάκια στο χτύπημα και ανακατέψτε. Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ.
  6. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.
  7. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Ελέγξτε μετά από 35 λεπτά και αφήστε για άλλα 8-10 λεπτά, αν χρειάζεται! Αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά!

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!