Σοκολατένια μάφιν με μύρτιλα

(c) All rights reserved
(c) All rights reserved

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΜΑΦΙΝ)

  • 3 μπανάνες
  • 1 κούπα χουρμάδες μετζούλ
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 100γρ αλεύρι ρυζιού
  • 100γρ ταπιόκα
  • 50 γρ αλεύρι κάστανου ή ζέας
  • 2κτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¾ κούπας σκόνη ωμού κακάου
  • 1κτ γλυκού σπόρους τσία
  • Μισή κούπα μύρτιλα
  • Λίγο σπόρους ακατέργαστου κακάου ή κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • Χτυπάς τη μπανάνα με τους χουρμάδες και το γάλα καρύδας στον επεξεργαστή τροφίμων.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι, βάζεις τους σπόρους τσία με δυο κουταλιές του γλυκού νερό και αφήνεις για 10 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Βάζεις όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις τα υγρά και χτυπάς με σύρμα για να ανακατευτούν καλά.
  • Στο τέλος προσθέτεις και τα μύρτιλα.
  • Βάζεις τη ζύμη σε θήκες για cupcakes, πασπαλίζεις με τα κομματάκια της σοκολάτας και ψήνεις στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
The Saucha Life

Healthy Food Blogger of The Saucha Life