Ένα από τα οφέλη της ζωής στην ψηφιακή εποχή είναι ότι δύο άνθρωποι μπορούν να την αποκτήσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε, μέσω των τηλεφώνων τους ή μέσω του διαδικτύου. Το Sexting είναι ένα hint που πολλά ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν, γι΄αυτό και πολλοί ερευνητές αποφάσισαν να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι το κάνουν αλλά και το τι φανερώνει για τη σχέση τους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ενδιαφέρονται να μάθουν πώς το άγχος της σχέσης ωθεί τους ανθρώπους να θέλουν να “ελέγχουν” το σύντροφο τους με αυτό τον τρόπο. Πρόκειται λοιπόν για την κάλυψη αναγκών του φόβου ή για μια συνήθεια που δείχνει την άνεση που  υπάρχει μέσα σε μια σχέση; Σύμφωνα με τις έρευνες πρόκειται για κάτι ενδιάμεσο.

Πιο συγκεκριμένα, αποδεικνύεται ότι όσοι έχουν σχέσεις, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό, είναι πιο πιθανό να ανταλλάξουν σεξουαλικού περιεχομένου μηνύματα με το σύντροφο τους από όσους δηλώνουν ότι είναι μόνοι (λογικό θα πούμε εμείς). Επιπλέον, είναι πιο πιθανό να στείλουν τέτοια πονηρά μηνύματα όσοι έχουν αρκετά στενή σχέση με τους συντρόφους τους, ανεξάρτητα με το αν φοβούνται για την αντίδραση τους. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται άνετα και οικεία στις σχέσεις τους είναι πιο πιθανό να κάνουν Sexting (ακόμα κι αν εξακολουθούν να ανησυχούν για την αντίδραση του συντρόφου τους).

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αρχική υπόθεση των ερευνητών, που πίστευαν ότι το sexting προήλθε από το φόβο της απώλειας της σχέσης, και όχι από αυτό που φαίνεται να είναι: ένα σύμπτωμα μιας υγιούς και χαρούμενης σχέσης.

Φυσικά, οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να μην κάνουν sexting και να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τον σύντροφό τους, αλλά αν ανησυχούσατε ότι όλα τα sexting σας ήταν κάποιο είδος κραυγής για βοήθεια στη σχέση, δεν είναι. Αν μη τι άλλο, αποδεικνύετε ότι εσείς οι δύο είστε ερωτευμένοι και ποθείτε ο ένας τον άλλο, όσα πολλά ή λίγα χιλιόμετρα και αν σας χωρίζουν.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!