Νόστιμο, «παιχνιδάρικο» και διαφορετικό από όλα τα άλλα! Λιναρόσποροι, ηλιόσποροι, κρεμμύδι και καλαμπόκι μετατρέπονται σε λαχταριστό κρύο ψωμάκι για σάντουιτς, «αγκαλιάζοντας»… με όρεξη τα φρέσκα λαχανικά και την ακαταμάχητη πικάντικη σως με ελιές και σκόρδο.

Υλικά

Για το ψωμί:

  • 1 φλ. λιναρόσπορους
  • 1 φλ. ηλιόσπορους
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι, κύμινο

Για τη γέμιση:

  • 1 φύλλο kale
  • 1/3 φλ. ελιές
  • 1/3 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
  • ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, πιπέρι, κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ αγγούρι
  • 2 ντομάτες

Εκτέλεση

  • Για το ψωμί: Διαλύουμε τους σπόρους σε ένα μπλέντερ, σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να πάρουν μορφή αλευριού. Μετά, ανακατεύουμε με μία κουτάλα με απαλές κινήσεις, προσθέτωντας τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ωσότου εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν έχει στεγνώσει και αποβάλλει τα υγρά της. Προσοχή: δεν θέλουμε να ψηθεί!
  • Για τη γέμιση: Αφήνουμε τις ελιές μέσα στο ελαιόλαδο όλη τη νύχτα για να μαλακώσουν. Την επόμενη μέρα, τις ανακατεύουμε μαζί με το λάδι, το λάχανο, τα μπαχαρικά και το σκόρδο μέχρι να πάρουν τη μορφή παχύρευστης σάλτσας. Κόβουμε την ντομάτα και το αγγούρι σε φέτες, τις οποίες αλείφουμε με λάδι και μπαχαρικά και τις αφήνουμε στον ζεστό φούρνο για να μαλακώσουν, όχι να ψηθούν τελείως.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε δύο φέτες ψωμί και τοποθετούμε τα λαχανικά ενδιάμεσα.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!