Επειδή στο Lifeme αγαπάμε τη μεσογειακή διατροφή, και δη την ελληνική, ετοιμάσαμε για εσάς ένα πλήρες γεύμα ζυμαρικών με γεύσεις και μυρωδιές από τον …κήπο.

 Υλικά:

  • 1½ κ.σ. αλάτι
  • 1 πακέτο βίδες ή πέννες
  • 2 φλ. αγγούρι, σε κύβους
  • 2 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. τυρί φέτα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσια
  • ½ μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1½ κ.γλ. ρίγανη
  • ½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε 3 περίπου λίτρα νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας μέχρι να γίνουν …αλ ντέντε, όχι να λασπώσουν.
  • Σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού το λάδι.
  • Ξεχωριστά σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά: το αγγούρι, τη ντομάτα, και το κρεμμύδι.
  • Στο ίδιο μείγμα, προσθέτουμε και τη φέτα, τις ελιές και τη ρίγανη.
  • Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Όταν είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα λαχανικών. Προαιρετικά, μπορούμε να αφήσουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο για μισή ώρα για να δέσουν οι γεύσεις.

Tip:

Αντί για ελαιόλαδο και ξύδι, προσθέτουμε ¾ του φλιτζανιού λεμόνι και αρωματισμένο χούμους αραιωμένο με περίπου ½ φλιτζάνι νερό.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!