Ένα από τα υλικά που θα χρειαστείτε για την σαλάτα με σολομό και σπαράγγια είναι και 100 γρ. περίπου πράσινη σαλάτα. Εμείς χρησιμοποιήσαμε συσκευασμένη ανάμεικτη σαλάτα με κόκκινη και πράσινη λόλα και ρόκα, αλλά τελικά νομίζουμε πως η σκέτη ρόκα θα ταιριάζει το ίδιο καλά, ίσως και καλύτερα. Ας δούμε τώρα τη συνταγή:

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες baby, πλυμένες
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φρέσκα πράσινα σπαράγγια
  • 300-400 γρ. καπνιστό σολομό
  • 100 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας, ή, ρόκα
  • 25 γρ. αυγά σολομού (μπρικ)

για τη σάλτσα αβοκάντο:

  • 1 μέτριο, ώριμο αβοκάντο
  • ¼ φλιτζανιού (60 γρ.) γιαούρτι, 2% λιπαρά
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο άνιθο
  • τον χυμό από 1 λάιμ

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τις πατάτες, σε αλατισμένο νερό, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Σουρώστε και κόψτε τες στη μέση. Τοποθετείστε τες σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί, με την κομμένη πλευρά από πάνω και λαδώστε τες ελαφρά, με την βοήθεια ενός πινέλου. Ψήστε τις πατάτες στους 220ο C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  2. Εν τω μεταξύ κόψτε τα σπαράγγια λίγο πιο κάτω από την μέση και βράστε τα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Στραγγίστε και βρέξτε τα με μπόλικο δροσερό νερό.
  3. Αφαιρέστε την φλούδα και το κουκούτσι από το αβοκάντο. Ετοιμάστε την σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά στο μούλτι.
  4. Κόψτε τον καπνιστό σολομό σε λωρίδες.
  5. Για να σερβίρετε, μοιράστε την σάλτσα σε 4 πιάτα και κάντε το ίδιο με τις πατάτες, βάζοντάς τες πάνω στη σάλτσα. Τοποθετείστε την ανάμεικτη σαλάτα πάνω στις πατάτες και μετά τα σπαράγγια πάνω στη σαλάτα. Επάνω στα σπαράγγια βάζετε τον καπνιστό σολομό και τέλος, διακοσμείτε με τα αυγά σολομού.

Παγώστε και ένα ωραίο λευκό κρασί και απολαύστε!