Συστατικά

  • 2-3 ώριμα νεκταρίνια, κομμένα σε φέτες
  • 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 6 φρέσκα σύκα, κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 1 χούφτα κάρδαμο ή ρόκα
  • ½ φλ. προσούτο, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μέλι Anax
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 ½ φλ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε 8 χοντρές ροδέλες
  • 1 φλ. δίκκοκο αλεύρι
  • 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα νεκταρίνια, τις ντομάτες, τα ντοματίνια, τα σύκα, το βασιλικό, τον κάρδαμο και το προσούτο.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τo μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύστε λίγη βινεγκρέτ πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το δίκκοκο αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι, καλά για να ενωθούν.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά. Πάρτε κάθε κομμάτι μοτσαρέλα και αλείψτε με το χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με το μίγμα ψίχας.
  5. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε λίγο ελαιολάδου. Τηγανίστε τη μοτσαρέλα, γυρνώντας προσεκτικά μία ή δύο φορές μέχρι να ροδίσει και το τυρί να αρχίσει να λιώνει, αλλά να εξακολουθεί να διατηρεί το σχήμα της, περίπου 1 λεπτό σε κάθε πλευρά.
  6. Στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας. Πασπαλίστε με αλάτι.
  7. Σερβίρετε ζεστό πάνω στη σαλάτα.
Lifeme
Healthy is the new Sexy!