Μια απλή σαλάτα φτιαγμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου στη σχάρα! Πλένουμε το μαρούλι, τη γαρίδα, το καλαμπόκι και τις πιπεριές, και τα αναμειγνύουμε με τη γαρίδα στη σχάρα. Απλή, χορταστική αλλά και πρωτότυπη με λαχταριστά υλικά.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Υλικά

Για τις γαρίδες:

  • 1 κιλό γαρίδες, αποφλοιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
salata-me-garides-kai-sws-moustardas
littlespicejar.com

Για τη σαλάτα:

  • 3 καρδιές μαρουλιού
  • 2 καλαμπόκια, αποφλοιωμένα
  • 2 πιπεριές (κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί ό, τι θέλετε)
  • 1 αγγούρι, σε κύβους
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, σε κύβους (προαιρετικά)
  • 2 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένα ντοματάκια
salata-me-garides-kai-sws-moustardas
littlespicejar.com

Για τη σως:

  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
  • 2 κουταλιές ξύδι λευκό κρασί
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Για τις γαρίδες:

Προσθέστε το μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε τη γαρίδα και ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Αφήστε τη μαρινάδα για 10-15 λεπτά και κόψτε  όλα τα λαχανικά. Τοποθετήστε 4-6 γαρίδες σε ξύλινα σουβλάκια πριν τις ψήσετε.

  1. Για τη σως:

Ανακατέψτε μαζί τη μουστάρδα, το ξύδι και την 1 κουταλιά της σούπας μέλι με λίγο αλάτι. Συνεχίστε να χτυπάτε καθώς περιχύνετε το ελαιόλαδο. δοκιμάστε και προσαρμόστε με μια επιπλέον κουταλιά της σούπας μελιού, αν προτιμάτε τη σως σας λίγο πιο γλυκιά.

salata-me-garides-kai-sws-moustardas
littlespicejar.com
  1. Για το ψήσιμο:

Προθερμάνετε τη σχάρα και ψεκάστε με σπρέι μαγειρέματος, αν θέλετε. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με τα συστατικά, οπότε αρχίστε με το καλαμπόκι. Ψεκάστε το καλαμπόκι με το σπρέι μαγειρέματος, σερβίρετε με λίγο αλάτι και ψήστε το, γυρίζοντας κάθε 4-5 λεπτά για περίπου 15-18 λεπτά συνολικά. Προσθέστε τις πιπεριές για 1 λεπτό ή περισσότερο. Προσθέστε τα σουβλάκια γαρίδας κοντά στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος, θα πάρουν περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Ψεκάστε τις καρδιές μαρουλιού με το σπρέι μαγειρέματος και πασπαλίστε με μια μικρή πρέζα αλατιού, σχάρα για περίπου 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά.

  1. Για το ανακάτεμα:

Προσθέστε τα ψιλοκομμένα αγγούρια, τα αβοκάντο και τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπολ και ρίξτε τη σως από πάνω. Σερβίρετε αμέσως.

 

salata-me-garides-kai-sws-moustardas
littlespicejar.com
Lifeme

Healthy is the new Sexy!