Καλοκαίρι και ο υδράργυρος όλο και ανεβαίνει . Η ανάγκη για κάτι δροσερό αλλά και θρεπτικό είναι έντονη. Οι σαλάτες είναι η πρώτη επιλογή για τους περισσότερους. Να μια πρωτότυπη και γευστικότατη σαλάτα που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων με την πολυχρωμία αλλά και την ιδιαίτερη γεύση της.  Συνδυάζει  λαχανικά, φρούτα αλλά και το εξαιρετικά θρεπτικό ψάρι! Σίγουρα τα πολλά και διαφορετικά συστατικά θα δώσουν άλλη γεύση και χρώμα στο πιάτο σας!

Υλικά που χρειαζόμαστε  για 2 μερίδες:

  • 200 γραμμάρια σολομό
  • 1 μέτριο αβοκάντο
  • ½ πορτοκάλι
  • 1 μικρό μήλο
  • 6 χουρμάδες
  • ½ κόκκινη και ½ κίτρινη πιπεριά
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • 10 ντοματίνια
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι

Για το dressing

  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • το χυμό από ½ πορτοκάλι
  • το χυμό από ½ lime ή ½ λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά  και τα ανακατεύουμε μαζί με το σολομό και το καλαμπόκι που έχουμε βράσει για πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια καβουρδίζουμε το κουκουνάρι με μια κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι που να αλλάξει ελαφρώς το χρώμα του και το προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το χυμό του πορτοκαλιού, του lime και το ελαιόλαδο και όταν πάρει θερμοκρασία περίπου 40 βαθμούς προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μπολ και το χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να δέσουν τα υλικά και να δώσουν μια ομοιογενής σάλτσα και το περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα.
Έπειτα καβουρδίζουμε το σουσάμι σε ένα μπρίκι χωρίς να προσθέσουμε τίποτε μέχρι που να αρχίσει να σκάει και όπως είναι ζεστό γαρνίρουμε τα λαχανικά μας.

Lifeme
Healthy is the new Sexy!