Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά:

Για τη σαλάτα:

  • 1 φλυτζάνι ωμή κινόα
  • 1 1/3 φλυτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλυτζανιού χοντροκομμένη φρέσκια μέντα
  • 1 κουταλιά μαραθόσπορο
  • 1 ώριμο μάνγκο, κομμένο σε ροδέλες
  • τα σπόρια από ½ ρόδι
  • 1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο

Για το dressing:

  • ½ κουταλιά τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί
  • ½ κουταλάκι μπούκοβο (αλλάξτε την δοσολογία ανάλογα με τα γούστα σας)
  • μια πρέζα σκόνη κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι μέλι, ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κουταλάκι φρέσκο χυμό λάιμ
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Μαγειρέψτε την κινόα.
  2. Βάλτε την γκριλιέρα, ή ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το μισό ελαιόλαδο. Αφήστε το να ζεσταθεί και τοποθετείστε τις φέτες του μάνγκο. Ρίξτε πάνω από το μάνγκο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίστε το με τον μαραθόσπορο. Ψήστε το μάνγκο για 3 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά, ώστε να αποκτήσει τις γραμμές από την γκριλιέρα. Αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπωλ, προσθέτετε όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από τα φρούτα και ανακατεύετε καλά. Μετά προσθέτετε το ψητό μάνγκο και το ρόδι.
  4. Ετοιμάστε το dressing, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί.
  5. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing λίγο πριν σερβίρετε και ανακατεύετε προσεκτικά. Αφήστε τη σαλάτα να σταθεί για 15 λεπτά περίπου ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Διατροφική Αξία ανά μερίδα

Ενέργεια 343.7
Υδατάνθρακες 43.8
Σάκχαρα 10.1
Λιπαρά

 

16.6
Κορεσμένα Λίπη

 

1.9
Πρωτεΐνες

 

7.0
Φυτικές Ίνες

 

4.6

 

Πηγή: http://www.thehealthycook.gr/