Σαλάτα αβοκάντο με γαρίδες και μανγκο

Σαλάτα αβοκαντο με γαρίδες και μανγκο

Yλικά για 2 μερίδες: 

  • 1 αβοκάντο 
  • 1/3 μάνγκο 
  • ½ κούπα μικρές γαρίδες (κατεψυγμένες) βρασμένες 
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα 
  • λίγη σκόνη τσίλι 
  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι 

Για τη sauce 

  • 2 κ.σ. αβοκάντο 
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα light 
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ ή λεμονιού 
  • ½ χούφτα φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο 
  • 2-3 κ.σ. νερό 
  • λίγη σκόνη τσίλι 
  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι 

Εκτέλεση 

  1. Κόβουμε ένα ώριμο αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό του για να το χρησιμοποιήσουμε για τη σάλτσα.  
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το τσίλι και το αλάτι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.  
  3. Κόβουμε το μάνγκο σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το πράσινο κρεμμυδάκι, κλείνουμε τη φωτιά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες, ανακατεύοντας 2-3 φορές. 
  4.  Με ένα κουτάλι γεμίζουμε το αβοκάντο με τη γέμιση, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό. 

 

 

Πηγή: dietstories.gr

Μάνος Δημητρούλης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
www.dietstories.gr