Μάθε τα πάντα για τη Ρινοπλαστική & τη Βλεφαροπλαστική

rinoplastikh-kai-blefaroplastikh/

Η βλεφαροπλαστική και η ρινοπλαστική είναι δύο πλαστικές επεμβάσεις που επιλέγονται από πολλές γυναίκες και άνδρες είτε για αισθητικούς λόγους είτε για λόγους υγείας. Για παράδειγμα η ρινοπλαστική είναι μία τεχνική που εκτός από την αλλαγή της εξωτερικής εμφάνιση της ρινός, μπορεί να προσφέρει μία μεγάλη «ανάσα» στην ίδια σας την αναπνοή.

Για τη διαδικασία της κάθε επέμβασης θα μιλήσουμε παρακάτω:

Βλεφαροπλαστική – ανοιχτό βλέμμα καινούργιο πρόσωπο!
Ένα μεγάλο ποσοστό που επιλέγει να υποβληθεί σε βλεφαροπλαστική το κάνει επειδή θέλει να αλλάξει τις συνθήκες γήρανσης κάτω από τα μάτια του. Οι σακούλες, η χαλαρότητα του δέρματος κάτω από τα μάτια και η πρόωρη γήρανση μπορεί να είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των ματιών σας.

Η βλεφαροπλαστική από την άλλη μπορεί να θεραπεύσει την εκ γενετής βλεφαρόπτωση, αναζωογονώντας άρδην το πρόσωπό σας!

 

Διαδικασία επέμβασης και κόστος
Η επέμβαση μπορεί να γίνει μεμονωμένα στο άνω ή κάτω βλέφαρο ή και στα δύο. Ουσιαστικά αφαιρείται ποσότητα δέρματος και λίπους με τεχνική κατά την οποία μετεγχειρητικά δεν θα φαίνεται ούτε τιμή ούτε κανένα άλλο σημάδι.

Στην κάτω βλεφαροπλαστική η τομή πραγματοποιείται κάτω από τις βλεφαρίδες, αφαιρώντας τις ρυτίδες του ματιού. Στο τέλος η περιοχή συρράπτεται με ένα πολύ λεπτό ράμμα. Ο πλαστικός χειρουργός ανάλογα με το περιστατικό έχει τη δυνατότητα να διενεργήσει ανάρτηση όλου του κάτω βλεφάρου με ειδική ραφή στον σφιγκτήρα μυ.

Η αναισθησία που επιλέγεται είναι συνήθως τοπική προκειμένου ο γιατρός να ζητάει κατά τη διάρκεια της επέμβασης από τον ασθενή να κινήσει το βλέφαρό του για να ελέγχει το αποτέλεσμα. Μετεγχειρητικά, είναι αναμενόμενο η όραση για λίγες ώρες να είναι θολή, χωρίς να έχει επηρεαστεί καθόλου η όραση. Το κόστος της βλεφαροπλαστικής δεν είναι ίδιο για κάθε ασθενή που επισκέπτεται τον πλαστικό χειρουργό. Σε γενικές γραμμές το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

 

Ρινοπλαστική – Καινούργια μύτη, ελεύθερη αναπνοή
Ανάλογα με το ποια είναι η τεχνική της ρινοπλαστικής (πλαστική μύτης) ο κάθε ασθενής μπορεί να διορθώσει οποιαδήποτε ανωμαλία στο ρινικό διάφραγμα ή να αλλάξει το σχήμα της μύτης με διάφορες επιλεγμένες μεθόδους. Έτσι θα μπορεί να απολαμβάνει ελεύθερη αναπνοή, με ίσιο διάφραγμα. Η σύγχρονη ρινοπλαστική διαρκεί μόνο δύο ώρες, αφού οι τομές είναι κυρίως εσωτερικές, χωρίς κανένα άλλο σημάδι.

 

Γεώργιος Αραβανής
Πλαστικός Χειρουργός
aravanisplasticsurgery.gr

Lifeme

Healthy is the new Sexy!