Ψάξαμε, βρήκαμε, ρωτήσαμε, δοκιμάσαμε και σου παρουσιάζουμε τα ιδανικά βήματα για να πετύχεις το τέλειο pedicure. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι το έκανες μόνη σου. Ναι θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η αίσθηση που έχεις μετά το pedicure από κάποιον ειδικό είναι τέλεια αλλά όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι πόροι ή χρόνος υπάρχουν εναλλακτικές που σίγουρα θα σου κοστίσουν από πολύ λιγότερο έως τίποτα. 

 

Βήμα 1: Συγκέντρωσε τα εργαλεία σου
Για να δώσεις αυτή την μάχη θα χρειαστείς ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αλλά μην σε πιάνει πανικός. Όλα τα παρακάτω μπορείς να τα βρεις σε ένα κατάστημα καλλυντικών ευρείας κατανάλωσης και τα περισσότερα θα τα χρησιμοποιήσεις πάνω από μια φορά. 

 

Θα χρειαστείς: 

  • ένα λάδι για πετσάκια
  • ένα στικάκι για περιποίηση στα πετσάκια 
  • μια λίμα 
  • ένα buffer 
  • δύο διαχωριστικά δαχτύλων (ή εναλλακτικά βαμβάκι) 
  • ένα νυχοκόπτη 
  • ασετόν 
  • μια καλή βάση για τα νύχια 
  • μια βούρτσα-πέτρα για τα πόδια 
  • μια ενυδατική κρέμα 

 

Βήμα 2: Ξεφορτώσου τα απομεινάρια
Πάρε λίγο βαμβάκι και ασετόν και με απαλές κινήσεις αφαίρεσε ότι υπάρχει στα νύχια σου από το προηγούμενο pedicure σου. Κάνε αυτό ακόμη και αν δεν τα είχες βαμμένα πριν καθώς έτσι θα αφαιρέσεις οποιαδήποτε λιπαρότητα υπάρχει πάνω στα νύχια σου και θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. 

 

 Βήμα 3: Μούλιασε τα πόδια σου
Είναι ένα από τα πιο ωραία σημεία σε ολόκληρη τη διαδικασία. Γέμισε τη μπανιέρα σου ή μια λεκάνη με ζεστό νερό και βύθισε τα πόδια σου μέσα. Για να καλομάθεις τον εαυτό σου παραπάνω μπορείς να προσθέσεις στο νερό μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι (τονώνει & βοηθάει στον βαθύ καθαρισμό) ή κάποιο αιθέριο έλαιο. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μερικές φέτες λεμονιού, που στην αποσκλήρυνση των επιδερμίδων και των κάλων και να απολυμαίνουν τα πόδια. Άφησε τα πόδια σου μέσα στο νερό για 15 λεπτά περίπου. 

 

 Βήμα 4: Αφαίρεσε το νεκρό δέρμα 
Βγάλε τα πόδια σου από το νερό και σκούπισε τα απαλά με μια –βαμβακερή ιδανικά- πετσέτα. Στη συνέχεια, πάρε μια βούρτσα-πέτρα για τα πόδια και τρίψε το νεκρό δέρμα για να φύγει. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στις φτέρνες και στα δύο πόδια με κινήσει μπρος και πίσω. Πρόσεξε όμως μην τραυματίσεις το δέρμα σου. Θέλεις να φύγει μόνο το νεκρό δέρμα και όχι να κάνεις κάποια ζημιά. 

 

Βήμα 5: Δώσε σχήμα στα νύχια σου
Χρησιμοποιώντας έναν νυχοκόπτη κόψε τα νύχια σου σε όποιο μήκος επιθυμείς και προσπάθησε να μην τα κόψεις άτσαλα αλλά στο σχήμα περίπου που θες να είναι. Πάρε τη λίμα και τελειοποίησε το σχήμα. Έπειτα, πέρασε με πολύ προσεκτικές και απαλές κινήσεις το buffer πάνω από τα νύχια σας  ώστε να δημιουργηθεί μια λεία επιφάνεια. Διαφορετικά, το βερνίκι νυχιών δεν θα απλωθεί ομοιόμορφα σε ολόκληρο το μήκος του νυχιού.  

 

 Βήμα 6: Ώρα για λαδάκι
Εφάρμοσε περιμετρικά του νυχιού σου λίγο λαδάκι για τα πετσάκια ώστε να μαλακώσουν. Οι επιλογές είναι άπειρες για το πιο λαδάκι μπορείς να πάρεις. Αυτό βοηθά στην αποφυγή βλάβης της επιδερμίδας και των νυχιών, και θα βοηθήσει επίσης το πεντικιούρ να διαρκέσει περισσότερο. 

 

 Βήμα 7: Ενυδάτωση
Καλό θα ήταν να ενυδατώσεις τα πόδια σου και τους κάλους σου με μια μάσκα ποδιών ή με κάποια ειδική ενυδατική κρέμα. Όχι μόνο θα βελτιώσει το αποτέλεσμα αλλά θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σου δώσει μια απίστευτη αίσθηση χαλάρωσης. 

 

 Βήμα 8: Έφτασε η στιγμή για βάψιμο
Οι experts προτείνουν για να αποφύγεις τα ατυχήματα να χρησιμοποιήσεις διαχωριστικά δαχτύλων για να μην ακουμπούν το ένα με το άλλο. Άρχισε το βάψιμο με την εφαρμογή μιας βάσης. Η σωστή εφαρμογή του είναι το Α και το Ω για το τέλειο αποτέλεσμα. Είναι η βάση πάνω στην οποία θα απλωθεί το χρώμα οπότε πρέπει να είναι και τέλεια! Πρόσεξε να το απλώσεις ομοιόμορφα σε μια λεπτή στρώση. 

Στη συνέχεια, εφάρμοσε το χρώμα που επιθυμείς. Όχι με γρήγορες κινήσεις αλλά με ηρεμία άπλωσε λεπτά και ομοιόμορφα χρώματα. Μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω χρώμα αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει!  

Έπειτα, πέρασε από πάνω μια στρώσει top coat. ΠΡΟΣΟΧΗ μην βιαστείς να το περάσεις αν δεν έχουν στεγνώσει τα νυχάκια σου από το βερνίκι. Το top coat θα βοηθήσει το pedicure σου να κρατήσει περισσότερο και το χρώμα να μην κάνει σπασιματάκια.  

 Βήμα 9: Καθάρισε τυχόν ατέλειες
Έλεγξε για τυχόν μουτζούρες. Άνθρωπος είσαι μπορεί να σου έχει ξεφύγει τίποτα. Χρησιμοποίησε μια μπατονέτα και λίγο ασετόν για να τις καθαρίσεις. Tip τεμπέλας: μπορείς να βγάλεις τα οποιαδήποτε υπολείμματα με λίγο τρίψιμο στο ντουζ σου αφού έχουν μαλακώσει με ζεστό νερό. 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!