Πως Να Επιλέξεις Την Κατάλληλη Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος

pqs-na-epilexeis-tin-katallhlh-prwteinh-orou-galaktos

Παρά την τεράστια ποικιλία των διαθέσιμων πρωτεϊνικών ποικιλιών αυτών των ημερών, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος θα είναι πάντα στην κορυφή όταν πρόκειται για πρωτεϊνικά ροφήματα και υπάρχει λόγος για αυτό.

Πρόκειται για μία πλήρη και ισορροπημένη πρωτεΐνη με υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAA) και το πιο σημαντικό είναι ότι είναι γρήγορη στην πέψη. Το γεγονός αυτό την καθιστά ιδανική ως αντικαταστάτη γεύματος και πριν και μετά από τις προπονήσεις.

Για ποιον είναι κατάλληλη η Whey Protein και γιατί;

Η Whey Protein είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όσους χρειάζονται μία καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλών προδιαγραφών. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι με την κατανάλωση πρωτεϊνικών ροφημάτων θα κερδίσουν αυτόματα μυς και θα πάρουν όγκο ή ότι εάν καταναλώσουν ροφήματα χωρίς καθόλου προπόνηση, η πρωτεΐνη θα μετατραπεί σε λίπος. Και οι δύο αυτές παρανοήσεις δεν θα μπορούσαν να απέχουν περισσότερο από την αλήθεια!

Για εκείνους που γυμνάζονται σκληρά, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ευκολία καθώς προσφέρει το τέλειο μείγμα αμινοξέων. Επιπλέον, προωθεί την αποκατάσταση και επανάκαμψη βλαβών των μυϊκών ινών όταν λαμβάνεται αμέσως μετά από εξαντλητικές προπονήσεις, είτε πρόκειται για βάρη, cardio, ή για αθλητικές οργανώσεις.

Η Whey Protein μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων όλων των ηλικιών που μόλις ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους. Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν προπονούνται ή τραυματίστηκαν, μπορούν να επωφεληθούν από την πρωτεΐνη ορού γάλακτος για να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών τους ή να τη χρησιμοποιήσουν  λόγω της χαμηλής θερμιδικής αξίας, ή της υψηλής θρεπτικής αξίας ως αντικαταστάτη γεύματος.

Η Whey Protein μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα και να μειώσει τις θερμίδες μίας συνταγής! Μπορεί να προστεθεί  σε διαφορετικές συνταγές επιλέγοντας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, τις διαφορετικές γεύσεις Whey Protein.

 

Τι να ψάξει κανείς σε ένα καλό συμπλήρωμα πρωτεΐνης;

Ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης θα πρέπει να είναι πλήρες και ισορροπημένο με ένα υψηλό ποσοστό BCAAs. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σύγκριση με άλλες πηγές πρωτεϊνών συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης σόγιας έρχεται πρώτη με διαφορά. Η πρωτεΐνη σόγιας χρησιμοποιείται πολύ στη βιομηχανία συμπληρωμάτων και ο λόγος είναι ότι είναι φθηνότερη, ποιοτικά φτωχότερη και γενικότερα είναι η εύκολη λύση.

Επιπλέον, όταν αγοράζετε πρωτεΐνες, θέλετε μια σκόνη που να αναμιγνύεται εύκολα και να είναι γευστική στην κατανάλωση. Αυτό σημαίνει να μπορείτε να βρείτε μία γεύση που σας αρέσει. Για παράδειγμα η απίστευτη γεύση της Instant Whey Pro σοκολάτας (Chocolate Perfection), συνδυάζεται εύκολα αν αναμειγνύεται με νερό, γάλα ή γάλα αμυγδάλου. Λειτουργεί επίσης καλά με τη βρώμη ή ακόμα και με το γιαούρτι.

 

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να καταναλώσετε πρωτεΐνη;

Το πρωί
Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί ο χρόνος για την πρωτεΐνη μέσα σε ένα αρκετά φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα, όμως σε 1 μόλις λεπτό μπορείτε να έχετε το απόλυτο και πλήρως ισορροπημένο πρωτεϊνικό σας ρόφημα. Αυτό ισχύει για οποιονδήποτε, είτε εάν είστε σε δίαιτα, ή εάν προσπαθείτε να χτίσετε μυς ή απλά εάν χρειάζεστε ένα βολικό νόστιμο σνακ πριν ξεκινήσετε την καθημερινή ρουτίνα σας.  Ακόμα και εάν δεν πεινάτε αρκετά τα πρωινά και είστε πάντα σε μια βιασύνη, αλλά η συγκράτηση των μυών σας είναι προτεραιότητα για εσάς, τότε ένα ρόφημα με γάλα της προτίμησης σας και μερικά φρούτα αποτελεί το κατάλληλο πρωινό! Άλλωστε μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφόρων πρωτεϊνών όπως την Instant Whey Pro, ή την 100% Whey, την Micro Whey, την Diet Protein ή την Natural Whey έτσι ώστε να βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και την καθημερινότητα σας!

Αμέσως μετά την προπόνηση
Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος της Whey Protein, καθώς αυτό που θέλετε είναι μία γρήγορη πέψη, μία καλή πρωτεΐνη με ένα πλήρες προφίλ αμινοξέων για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της προπόνησης. Είναι επίσης εξαιρετικά βολικό καθώς δεν χρειάζεται να τρέξετε γρήγορα στο σπίτι για το γεύμα σας ή να σκεφτείτε ποιο θα είναι το επόμενο γεύμα σας για μερικές ώρες.

 

Οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ των γευμάτων
Είτε πρόκειται για την ευκολία σας ή εάν θέλετε να μειώσετε τις καθημερινές σας θερμίδες όταν κάνετε δίαιτα. Η πρωτεΐνη του ορού γάλακτος μπορεί να αρκετά πλήρες και καλύτερη επιλογή έτσι ώστε να κρατάει μακριά την πείνα από τα τσιπς ή τα φρούτα. Και, επίσης, θα αυξήσει την ημερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών σας. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένα ολοκληρωμένο  συμπλήρωμα πρωτεΐνης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε με οποιοδήποτε ιστορικό προπόνησης ή άθλησης.

Ανάλογα με το πρόγραμμα σας και με τον στόχο που θέλετε να πετύχετε μπορείτε να βρείτε μία πληθώρα επιλογών στη Reflex Nutrition από Whey Protein όπως Instant Whey Pro100% WheyMicro WheyDiet Protein και Natural Whey, για αυτό εμπιστευτείτε τους ειδικούς!

Diet-Protein_Vanilla_2kg

Επωφελήσου τώρα από την μοναδική προσφορά και απόκτησε γρηγορότερα τα επιθυμητά αποτελέσματα
46188543_326000011561118_1396367127186767872_n

 

Πηγή: reflexnutrition.gr

Lifeme

Healthy is the new Sexy!