Υπάρχουν επτά μεγάλα ενεργειακά ή ψυχικά κέντρα που ακτινοβολούν σε όλο το σώμα, εμπρός και πίσω. Αυτά ονομάζονται τσάκρας, η οποία είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει τροχός. Κάθε τσάκρα είναι ένα κέντρο για διάφορες μορφές ενέργειας που πρέπει να μεταμορφωθούν και να συνδεθούν μέσα στο σώμα. Τα τσάκρα του σώματος ξεκινούν από τη βάση της σπονδυλικής στήλης και τρέχουν μέχρι το επάνω μέρος του κεφαλιού. Τα τσάκρα φαίνονται σε διόραση ή ψυχική όραση, μερικές φορές ως έγχρωμοι κύκλοι, χοάνες, λουλούδια ή ως ένα πεδίο γύρω από ένα μέρος του σώματος. Αυτά τα κέντρα ενέργειας έχουν μια παλμική συχνότητα και μπορούν να εντοπιστούν πνευματικά και να γίνουν αντιληπτά πνευματικά.

Κεντρικό Τσάκρα για Απεριόριστη Αγάπη

Στο ανθρώπινο ενεργειακό σύστημα, το κέντρο για την άνευ όρων αγάπη βρίσκεται στο κέντρο του στήθους. Αυτό είναι το τέταρτο τσάκρα. Ρυθμίζει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, το αναπνευστικό σύστημα, τα χέρια, τους ώμους, το διάφραγμα, τα πλευρά / το στήθος και τον θύμο αδένα.

Πολλά ζητήματα αγάπης, θλίψης, μίσους, θυμού, ζήλια, φόβου προδοσίας, μοναξιάς, καθώς και η ικανότητα να θεραπεύουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους, επικεντρώνονται στο τέταρτο τσάκρα.

Από αυτή τη θέση στη μέση του σώματος το τέταρτο τσάκρα είναι η ισορροπία μεταξύ του σώματός και του πνεύματος. Αυτό το τσάκρα είναι ο τόπος όπου επικεντρώνεται η άνευ όρων αγάπη. Η άνευ όρων αγάπη είναι μια δημιουργική και ισχυρή ενέργεια που μπορεί να μας καθοδηγήσει και να μας βοηθήσει μέσα από τις πιο δύσκολες στιγμές. Αυτή η ενέργεια είναι διαθέσιμη κάθε στιγμή, αν στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτήν και την χρησιμοποιήσουμε για να μας ελευθερώσει από τα όρια και τους φόβους μας.

 

Κάνε στον εαυτό σου μερικές από αυτές τις ερωτήσεις

  • Τι συναισθηματικές μνήμες χρειάζομαι να θεραπεύσω;
  • Τι σχέσεις τρέχουσες ή του παρελθόντος απαιτούν θεραπεία;
  • Οι συναισθηματικές πληγές μου με πνίγουν, με αποτέλεσμα να προσπαθώ να ελέγξω ανθρώπους ή καταστάσεις γύρω μου;
  • Επιτρέπω να με ελέγχουν τα τραύματα των άλλων; Πώς αφήνω να συμβεί αυτό;
  • Τι πρέπει να συγχωρήσω; Ποιος χρειάζεται να με συγχωρέσει;

 

Για να έχει αυτή η τέταρτη ενέργεια τσάκρα πλήρης επαφή με την καθημερινότητά μας απαιτεί πρόθεση και πρακτική. Αυτό ξεκινά μέσα από τον εαυτό μας, διότι χωρίς την ικανότητα να αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε πραγματικά να βιώνουμε την αγάπη από κάποιον άλλο ή να τη δίνουμε πραγματικά σε κάποιον άλλο. Αγαπώντας τον εαυτό μας επιτρέπουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε το αίσθημα της αγνής αγάπης μέσα μας και στη συνέχεια να μοιραστούμε αυτό το συναίσθημα με τους άλλους. Ό, τι στέλνουμε μας επιστρέφεται.

Μια ισχυρή πρακτική για να ανοίξει κανείς και να ενσωματωθεί η άνευ όρων αγάπη είναι μια από την βουδιστική παράδοση. Ονομάζεται πρακτική Metta και χρειάζεται μόνο δεκαπέντε λεπτά να κάνεις κάθε μέρα. Η Metta είναι μια λέξη που σημαίνει ζωντανή καλοσύνη. Η πρακτική της Metta είναι μια διαλογιστική και κεντραριστική πρακτική ευημερίας για τον εαυτό σου και τους άλλους.

Η αρχή της πρακτικής Metta θα ξεκινά με το ταξίδι σου στο σημείο ισορροπίας του σώματος και του πνεύματος. Είναι ένα ταξίδι που θα σε αλλάξει και θα αρχίσει να θεραπεύει όλες τις περιοχές του σώματός, της καρδιάς και του μυαλού σου.

 

Βασικές οδηγίες για την πρακτική Metta

Κάτσε άνετα σε μια καρέκλα ή μαξιλάρι σε ένα μέρος που δεν θα σε ενοχλήσει κανείς για 15 λεπτά.

Με τα μάτια σου ανοικτά ή κλειστά, χαλάρωσε, ανάπνευσε ήρεμα και άνετα. Νιώσε την ενέργειά σου να υπάρχει στο σώμα σου, εύκολα και άνετα.

Άρχισε να στρέφεις όλη σου την προσοχή στην περιοχή της καρδιάς και άφησε την αναπνοή σου να βγει από αυτήν την περιοχή. Δες αν εμφανίζονται ορισμένες λέξεις από την καρδιά σου  που μιλάνε σε αυτό που επιθυμείς πιο βαθιά για τον εαυτό σου. Για παράδειγμα, «Μπορώ να έχω καλή υγεία και αφθονία αγάπης». Συνέχισε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να νιώσεις μια αίσθηση ευημερίας.

Τώρα, οπτικοποιήσε ή φαντάσου να ακτινοβολεί προς τα έξω σε μια σειρά από ομόκεντρους κύκλους αυτή η ευημερία για άλλους που έχεις μια οικειότητα. Για παράδειγμα, «Ο σύζυγός μου, φίλος, φίλη, σύντροφος, γιος, κόρη να απολαμβάνει καλή υγεία, και αφθονία αγάπης». Συνέχισε να ακτινοβολείς προς τα έξω αυτή την ευημερία για όσους βρίσκονται στον κύκλο σου μέχρι να αισθανθείς πλήρης. Στη συνέχεια, μετακίνησε αυτόν τον κύκλο σε εκείνους που γνωρίζεις και, στη συνέχεια, σε εκείνους που δεν γνωρίζεις και μεγάλωσε τον κύκλο προς τα έξω στην πόλη, την πολιτεία, τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο. Ολοκλήρωσε αυτή την πρακτική όταν αισθανθείς πλήρης με αυτό.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!