Όλοι γνωρίζουν για το πόσο καλό κάνει η άσκηση στην υγεία και την ευημερία μας αλλά λίγοι αναφέρουν για τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει στο δέρμα μας. Μπορεί πραγματικά να αλλάξει ολόκληρη την όψη του και να σε εκπλήξει η διαφορά που θα δεις. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο που έχεις στο σώμα σου και πρέπει να το προσέχεις ιδιαίτερα. Πως όμως βοηθάει η γυμναστική σε όλη αυτή την αλλαγή;

 

«ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΕΙ»
Η πραγματικότητα είναι ότι ολόκληρο το σώμα χρειάζεται υγιή κυκλοφορία του αίματος για να λειτουργήσει εύρυθμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματός, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που παρέχει η σωστή σωματική δραστηριότητα. Όταν γυμνάζεσαι, αυξάνεις τη ροή του αίματος. Η αυξημένη ροή κάνει δύο πολύ σημαντικά πράγματα για το δέρμα σου. Πρώτον, επιτρέπει στο αίμα να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματός, τρέφοντάς τα και διατηρώντας τα ζωτικά. Δεύτερον, επιτρέπει στο αίμα να αποβάλλει τα κυτταρικά συντρίμμια όπως οι ελεύθερες ρίζες από τα κύτταρα που λειτουργούν. Αυτά τα απορρίμματα είναι συχνά αυτά που συσσωρεύονται στο αίμα και στην επιφάνεια του δέρματος. Αν και η άσκηση δεν «αποτοξινώνει» πραγματικά το δέρμα, κατά κάποιο τρόπο, το καθαρίζει από μέσα προς τα έξω.

 

ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ
Το άλλο πλεονέκτημα της άσκησης είναι ότι μειώνει το στρες και βοηθά στη μείωση των ορμονών που σχετίζονται με το στρες, όπως η κορτιζόλη. Αυτές οι ορμόνες επιδεινώνουν τις δερματικές καταστάσεις όπως η ακμή, αυξάνοντας τη φλεγμονή και την ερυθρότητα. Έχει ακόμη και αρνητική επίδραση στους σμηγματογόνους αδένες, τους αδένες στο σώμα που παράγουν το σμήγμα των λιπαρών ουσιών. Η άσκηση βοηθάει στη μείωση αυτών των αρνητικών επιπτώσεων και ρυθμίζει τις ορμόνες.

 

ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ
Τέλος, η άσκηση είναι γνωστή για τα πλεονεκτήματα της διαχείρισης του βάρους και του μυϊκού ιστού. Αν και αυτά δεν σχετίζονται άμεσα με το δέρμα, το υπερβολικό βάρος αυξάνει τις πιθανότητες ακμής. Η άσκηση βοηθά στην τόνωση και σταθεροποίηση των μυών, η οποία με τη σειρά της βοηθά στη ρύθμιση του βάρους. Με το να διατηρείς το βάρος σου σε φυσιολογικά επίπεδα, αυξάνεις τις πιθανότητες σου για ένα πιο λαμπερό και υγιές δέρμα.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!