Συστατικά

Για την επικάλυψη

3/4 φλ. (90 γρ.) ωμά κάσιους
5 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/4 φλ. (60 ml) νερό
1-2  κ.σ. (15-30 ml) ελαιόλαδο
1 κ.γλ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. χυμό λάιμ
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ. καυτή σάλτσα
σκόνη τσίλι, καπνιστή πάπρικα, κύμινο
προαιρετικά: 1/2 κ.γλ. μαγιά

Για το καλαμπόκι

6-8 μεγάλα καλαμποκιού, αναποφλοίωτα

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Χυμός λάιμ
Τσίλι σε σκόνη
Ψιλοκομμένος κόλιαντρος ή μαϊντανός

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα κάσιους σε ένα μπολ και καλύψτε με καυτό νερό. Αφήστε τα έτσι για 45 λεπτά με 1 ώρα (ή μέχρι να είναι μαλακά). Στη συνέχεια, στραγγίξτε και βάλτε τα στην άκρη.
  2. Εντωμεταξύ, προετοιμάστε τα καλαμπόκια βάζοντάς τα σε ένα μεγάλο μπολ και καλύπτοντάς τα με κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά για να μην καούν στη σχάρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε σε ένα φύλλο ψησίματος και βάλτε τα στην άκρη. Κατόπιν, ετοιμάστε τις όποιες γαρνιτούρες έχετε επιλέξει (κόλιανδρο, μαϊντανό κ.λπ.).
  3. Προθερμάνετε τη σχάρα, μέχρι τα κάσιους να είναι σχεδόν μούσκεμα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα στο μπλέντερ μαζί με το φρέσκο σκόρδο, το νερό, το ελαιόλαδο, το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό λάιμ, το αλάτι, το πιπέρι, τη σως και τα μπαχαρικά (και τη μαγιά).
  4. Ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να γίνει κρεμώδες και ομαλό. Ρυθμίστε τα καρυκεύματα, προσθέτοντας περισσότερο νερό εάν είναι πολύ παχύρευστο, αλάτι για να ισορροπήσετε τη γεύση. Μεταφέρετε σε ένα μπωλ πιατέλα και αφήστε το στην άκρη.
  5. Βάλτε τα καλαμπόκια απευθείας στην καυτή σχάρα για περίπου 7-8 λεπτά και κλείστε το καπάκι. Γυρίστε τα για να εξασφαλίσετε ότι ψήνονται και οι δύο μεριές. Αυτό αρχίζει απαλά το μαγείρεμα του καλαμποκιού πριν από την τοποθέτηση άμεσα στη σχάρα.
  6. Μόλις ο φλοιός ροδίσει, τραβήξτε τον προς τα πίσω και τοποθετήστε πίσω στη σχάρα. Κλείστε το καπάκι και περιστρέψτε όλες τις πλευρές του καλαμποκιού μέχρι να ροδίσουν.
  7. Για να σερβίρετε, περιχύστε το καλαμπόκι με τη σως και χυμό λάιμ, καθώς και όποιο μυρωδικό νομίζετε πως ταιριάζει.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!