Αυτή η υγιεινή συνταγή μιλάει από μόνη της: η μελιτζάνα περιέχει χλωρογενικό οξύ και νασουνίνη, δύο μόρια με αντιγηραντική δράση.Τα καρύδια έχουν τη σωστή αναλογία ωμέγα 3-6 καθιστώντας τους τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς, ιδανικοί για χορτοφάγους και για άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ το λατρεμένο ρόδι, ο ελληνικός κόκκινος χρυσός με τη συνεργική δράση των συστατικών του προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ισχυρών αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων.

 

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 μεσαίες μελιτζάνες
  • 3 κ.σ. κρεμώδες τυρί
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 6 κ.σ. καρύδια
  • Λίγο δενδρολίβανο
  • 1 ψιλοκομμένο ματσάκι μαιντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες και τις αλείφετε με ελαιόλαδο, πολτοποιείτε το σκόρδο και αλείφετε όσο επιθυμείτε στις μελιτζάνες μαζί με λίγο δενδρολίβανο.
  2. Τις τοποθετείτε σε λαδόκολλα και τις ψήνετε στους 160οC για περίπου 25 λεπτά. Εάν διαθέτετε αντικολλητική γκριλλιέρα μπορείτε πολύ εύκολα να τις ψήσετε και εκεί!
  3. Όταν τις βγάλετε από τον φούρνο προσθέτετε το το κρεμώδες τυρί, τριμμένο καρύδι και το ρόδι, το μαιντανό, και σερβίρετε.. ζεστό!.

Tip: Η εποχή της μελιτζάνας είναι από το τέλος της Άνοιξης μέχρι τα πρώτα κρύα του Χειμώνα, αλλά τώρα το Φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή της. Οι φθινοπωρινές μελιτζάνες είναι νοστιμότερες, με πιο μεστή και σφιχτή σάρκα και συνήθως λιγότερα σπόρια.

 

Grilled Eggplants With Garlic Yogurt Sauce, Walnuts And Pomegran

Δέσποινα Μαρσέλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και στα αυτοάνοσα νοσήματα (B.Sc., M.Sc.)