Πράσινο σμούθι με φυστικοβούτυρο και σπιρουλίνα

prasino-smoythi-me-fystikoboutyro-kai-spiroulina
(c) All rights reserved

Ένα πράσινο σμούθι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα, και το συγκεκριμένο πρέπει να το δοκιμάσετε! Αφενός γιατί είναι ο πιο θρεπτικός κι ελαφρύς τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου, ένα ποτήρι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, Βιταμίνη Α και C, και τα καλά λιπαρά που θα σε κρατήσουν χορτάτη μέχρι το μεσημέρι. Στη συνταγή αυτή πρόσθεσα και μισή κουταλιά σπιρουλίνα, για έξτρα πρωτεΐνη, τις πολύτιμες βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. Θα μπορούσες εύκολα να αντικαταστήσεις και με μάτσα! Επίσης αν χρησιμοποιείς κάποια σκόνη πρωτεΐνης μπορεί να προσθέσεις και μια κουταλιά απ’ αυτή. Είναι νόστιμο, ιδιαίτερα πλούσιο και το φυστικοβούτυρο και η μπανάνα θα κρύψει τη γεύση του σπανάκι και της λαχανίδας που μπορεί να ξενίσει κάποιους.

Μερίδες: 1 ποτήρι

Υλικά

  • 1 χούφτα σπανάκι
  • 1 χούφτα λαχανίδα (kale)
  • ½ μπανάνα, ιδανικά παγωμένη
  • ½ αβοκάντο
  • 1 κτ σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1 κτ γλυκού πάστα βανίλιας ή απόσταγμα βανίλιας
  • ½ κτ γλυκού σπιρουλίνα ή μάτσα
  • 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου
  • 1 χουρμά (προαιρετικά)
  • 1κτ γλυκού σπόρους κάνναβης για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις καλά. Σερβίρεις σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρεις με τους σπόρους κάνναβης.
The Saucha Life

Healthy Food Blogger of The Saucha Life