Για να μάθεις την απάντηση σε αυτή την ερώτηση, το μόνο που χρειάζεται είναι να του κάνεις αυτές τις 5 ερωτήσεις:

  1. Τι πτυχίο ή πιστοποίηση έχεις πάρει;

Μπορεί να σου φαίνεται κάπως απότομο να κάνεις αυτή την ερώτηση, αλλά δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο από το να ξέρεις ότι ο άνθρωπος στον οποίο θα εμπιστευτείς το σώμα σου έχει τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να έχεις αποτελέσματα χωρίς τραυματισμούς.

2. Δεν θα με ρωτήσεις το ιστορικό μου;

Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να σε ρωτήσει κάποια πράγματα για το σώμα σου, ώστε να εντοπίσει τυχόν προβληματικές περιοχές και να διαμορφώσει το πρόγραμμά σου αναλόγως. Αν δεν το κάνει μόνος του, ρώτα τον εσύ για να δεις την απάντησή του.

3. Ποια είναι η φιλοσοφία σου;

Ένας personal trainer θα σου απαντήσει αμέσως χωρίς δισταγμό το λόγο για τον οποίο διάλεξε να κάνει αυτή τη δουλειά. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβεις αν είσαι γι’ αυτόν ακόμα ένας πελάτης ή αν έχει σκοπό να σε βοηθήσει ολιστικά να βελτιώσεις την υγεία σου ενώ παράλληλα θα χτίσεις κι ένα δυνατό σώμα.

4. Προτείνεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής;

Αν και η διατροφή είναι σημαντικό κομμάτι της απώλειας βάρους και της ενδυνάμωσης των μυών, ο personal trainer δεν είναι διατροφολόγος για να σου προτείνει να πάρεις συμπληρώματα. Αν από την αρχή σου πει ότι είναι απαραίτητα για να ξεκινήσεις, τότε κάτι πάει στραβά.

5. Πόσο γρήγορα θα δω αποτελέσματα;

Αυτή η ερώτηση είναι παγίδα. Ένας σωστός personal trainer δεν θα προσπαθήσει να σε κερδίσει υποσχόμενος ότι σε ένα μήνα θα έχεις το σώμα των ονείρων σου. Αντιθέτως, θα σου εξηγήσει ακριβώς ποιο πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσεις και για πόσο καιρό μέχρι να έχεις τα αποτελέσματα που θες.