Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε να προσέχω την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία των τροφίμων. Ή μου έλεγε: «Πιες το γάλα, γιατί αύριο λήγει και θα πάει άδικα!» Δεν μου είπε όμως πως, εκτός από τα τρόφιμα, και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα προϊόντα που βάζουμε πάνω στο πρόσωπό μας και παρατηρητικοί με την υφή και την οσμή τους.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Μάσκαρα

Χρόνος Διάρκειας: Από 2 έως 3 μήνες
Σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να αντικατασταθεί: Η μάσκαρα, μετά από τρεις μήνες, αρχίζει να ξεραίνεται δημιουργώντας μικρούς κόμπους στις βλεφαρίδες μας, ενώ παράλληλα αλλοιώνεται η μυρωδιά της. Το μόνο που ενδείκνυται είναι η αντικατάστασή της, καθώς δεν κάνουμε πειράματα με τα μάτια μας.

Κραγιόν

Χρόνος διάρκειας: 1 χρόνο
Σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να αντικατασταθεί: Όταν το κραγιόν αρχίζει να ξεραίνεται ή όταν η οσμή που αναδίδει δεν σε προδιαθέτει να το βάλεις στα χείλη σου, τότε πρέπει να το αλλάξεις. Τι μπορούμε να κάνουμε: Μία φορά την εβδομάδα, μπορουμε να καθαρίζουμε με ένα πανάκι την κορυφή του κραγιόν για την απομάκρυνση των βακτηρίων και άλλων ξένων υλικών. Επίσης,  θα πρεπει να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό περιβάλλον.

Concealer & Make up

Χρόνος διάρκειας: 1 χρόνο
Σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να αντικατασταθεί: Όλα τα προϊόντα με βάση το νερό είναι ευπαθή στα βακτήρια  από τη στιγμή που θα ανοιχτούν. Αν παρατηρήσουμε ότι βγάζει λάδι στην επιφάνεια, τότε το προϊόν μας έχει αλλοιωθεί.  Τι μπορούμε να κάνουμε: Αποφεύγουμε τη φύλαξη του σε υγρό περιβάλλον, π.χ. στο μπάνιο μας, ή κοντά σε πηγές θερμότητας. Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την αλλοίωσή τους.

Πούδρα και ροζ

Χρόνος Διάρκειας: 2 χρόνια
Σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να αντικατασταθεί: Αν παρατηρήσετε μια κρούστα στην επιφάνεια των προϊόντων σας, τότε θα πρέπει να τα πετάξετε. Τι μπορούμε να κάνουμε: Το ρουζ και η πούδρα δεν πρέπει να βραχούν με νερό, καθώς μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια. Άρα, μακριά από το μπάνιο μας! Επίσης, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον καθαρισμό των πον-πον και των πινέλων, ώστε να μη μεταφέρουν στο προϊόν μας μικρόβια.

Υγρό eyeliner

Xρόνος Διάρκειας:  3 μήνες
Σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να αντικατασταθεί: Όταν αρχίζει να ξεραίνεται ή να μυρίζει άσχημα, τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, διότι, όπως με τη μάσκαρα, υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων και φλεγμονών στα μάτια.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!