Άραγε, πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το πινέλο μακιγιάζ, το σίδερο ισιώματος μαλλιών ή το σφουγγάρι του μπάνιου σας; Μάλλον πάει πολύς καιρός από τότε… Διαβάστε εύκολους τρόπους για να απομακρύνετε τα μικρόβια από τα εργαλεία σας και για να τα διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση.

Πινέλα μακιγιάζ
Τα πινέλα του μακιγιάζ μαζεύουν βακτήρια, γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο συχνός καθαρισμός τους. Λοιπόν, ρίχνουμε σε ένα μπολ απορρυπαντικό πιάτων και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τρίβουμε τα πινέλα μας, τα ξεβγάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε ένα στεγνό πανί.

Σίδερο ισιώματος
Ζέστανε το σίδερο και έπειτα πάρε ένα υγρό πανί για να το καθαρίσεις. Πρόσεξε μην κάψεις τα χέρια σου. Το ζεστό σίδερο μαζί με την υγρασία δημιουργεί ατμό απομακρύνοντας τα ρυπαρά υπολείμματα.

Σφουγγάρι μπάνιου
Αν δεν είστε ιδιαίτερα επιμελείς στον καθαρισμό του σφουγγαριού σας, τότε είναι πολύ πιθανόν να κάνετε μπάνιο μαζί με βακτήρια. Για να τα εξοντώσετε, βάλτε το σφουγγάρι σας μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό.

Βούρτσα μαλλιών
Τραβήξτε τις τρίχες από μέσα με μια χτένα. Έπειτα μουλιάστε τη βούρτσα σε μια λεκάνη με νερό και σαμπουάν. Την τρίβουμε  μέχρι να φύγουν τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα και η σκόνη. Ξεβγάζουμε και την αφήνουμε να στεγνώσει ανάποδα σε μια καθαρή πετσέτα.

Ψαλίδι για βλεφαρίδες
Πάρτε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα και αφαιρέστε τα υπολείμματα μάσκαρας που είχαν κολλήσει πάνω στο ψαλίδι.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!