Ποδήλατο για τον διαβήτη (Θεσσαλονίκη)

20 Νοεμβρίου 2016


Με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της, η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει το 30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο. Στο πλαίσιο των εργασιών του την Κυριακή 20 Νοεμβρίου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα και εν συνεχεία ποδηλατοδρομία στην Θεσσαλονίκη για την διάδοση του μηνύματος ότι ο διαβήτης μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Συγκεκριμένα, η ποδηλατοδρομία θα λάβει χώρα στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης στις 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:30 (αφετηρία Makedonia Palace) με στόχο την ενίσχυση του μηνύματος για την αντιμετώπιση του διαβήτη μέσα από την καθημερινή άσκηση, αφού θα έχει προηγηθεί στο ξενοδοχείο Makedonia Palace ενημερωτική ημερίδα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, στην οποία θα μιλήσουν αθλητές ποδηλάτες με Σακχαρώδη Διαβήτη και θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό.

Στην ποδηλατοδρομία καλείται να συμμετάσχει το κοινό, ποδηλατικοί σύλλογοι και σύλλογοι διαβητικών, ενώ καλούνται ποδηλατικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα να διοργανώσουν μία διαδρομή αφιερωμένη στο διαβήτη την ίδια μέρα.

Επίσης στις 16 Νοεμβρίου 2016 πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με στόχο την αφύπνιση της κοινής γνώμης για τον παιδικό διαβήτη και όχι μόνο, καθώς όλο και περισσότερα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες πάσχουν από την πάθηση τα τελευταία χρόνια.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους η γνωστή συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, μαζί με την Ορχήστρα και τη Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Σε συνεργασία με:

  • τη Χορωδία «Μελισσάνθη» του Δήμου Αλεξάνδρειας
    την Ορχήστρα «Con Fuoco» του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης

Σολίστ:

  • Έλσα Μουρατίδου
  • Ηλίας Κατσόγιαννης
Lifeme

Healthy is the new Sexy!