Υλικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα (500 γρ. περίπου)
  • ½ κ. σ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ. γλ. Εκχύλισμα τσίλι
  • 1 κ. γλ. Σκόρδο
  • 1 κ. γλ. Λάδι καρύδας
  • Λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση

  • Κόψτε την γλυκοπατάτα ζουλιέν (μακρόστενα κομμάτια) και βάλτε τα σε ένα μπωλ με νερό για 1 ώρα, στεγνώστε τες με απορροφητικό χαρτί και μετά απλώστε τες σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Πασπαλίστε με τα μπαχαρικά, το σκόρδο και το αλάτι. Κυλήστε τις πατάτες ούτως ώστε να καλυφθούν σχεδόν ολόκληρες.
  • Ρίχνετε το λάδι και ψήνετε για 30 λεπτά, στους 200 βαθμούς. Φροντίστε να γυρίσετε τις πατάτες κάθε 10 ή 15 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, τοποθετήστε τες αμέσως σε κρύο σκεύος.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!