Το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό, τις περισσότερες φορές όμως δεν φροντίζουμε να καταναλώνουμε αρκετή ποσότητα, ώστε να μένουμε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν έχεις ένα από αυτά τα συμπτώματα, τότε σίγουρα ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από πολύ νερό.

Θες να Φας Κάτι Γλυκό
Όταν ο οργανισμός σου είναι αφυδατωμένος, τα όργανα δυσκολεύονται να απελευθερώσουν γλυκογόνα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά η όρεξή σου. Η ανάγκη να φας κάτι γλυκό αντί για κάτι αλμυρό είναι πιο πιθανή, επειδή ακριβώς το σώμα σου δεν μπορεί να παράγει γλυκογόνα.

Τα Ούρα σου Είναι Πολύ Κίτρινα
Είναι μία από τις βασικές ενδείξεις ότι ο οργανισμός σου δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένος, αφού αποδεικνύει ότι δεν έχεις πάει αρκετές φορές τουαλέτα και στα ούρα σου έχουν συγκεντρωθεί πολλές τοξίνες.

Έχεις Δυσκοιλιότητα
Το νερό βοηθάει στην ενεργοποίηση του γαστρεντερικού συστήματος, επομένως όταν δεν ενυδατώνεσαι έχεις περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσεις δυσκοιλιότητα.

Έχεις Άσχημη Αναπνοή
Το σάλιο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, αλλά η έλλειψη νερού στο σώμα σου έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής του. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει αρκετό σάλιο στο στόμα σου, προωθείται η ανάπτυξη επιβλαβών μικροβίων και εμφανίζεις έντονη δυσοσμία.

Παθαίνεις Συχνά Κράμπες
Η πτώση στα επίπεδα των ηλεκτρολυτών, του καλίου και του νατρίου, είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να σου προκαλέσει κράμπες.

Έχεις Πονοκέφαλο
Όσο δεν πίνεις νερό, το σώμα σου χάνει νάτριο και κάλιο. Η απώλεια αυτών των συστατικών αλλάζει τη χημεία του αίματος και το γεγονός αυτό σου προκαλεί πονοκέφαλο. Μάλιστα όσο περισσότερο νερό χάνεις, τόσο μειώνεται η κυκλοφορία του οξυγόνου στον εγκέφαλο, πράγμα που κάνει τα αγγεία σου να διαστέλλονται και τον πονοκέφαλο ακόμη πιο ανυπόφορο.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!