Τι είναι το πελματογράφημα;

Το πελματογράφημα είναι μία ανώδυνη, εύκολη και γρήγορη εξέταση, χωρίς παρενέργειες και ακτινοβολία για τον εξεταζόμενο, η οποία χωρίζεται σε 2 φάσεις: στατική και δυναμική ανάλυση. Συγκεκριμένα, στην εξέταση αυτή καταγράφεται και μετράται η πίεση που ασκείται από το σώμα μας στα κάτω άκρα, οι αποστάσεις, οι γωνίες και η επιφάνεια στήριξης στα πέλματά μας, με σκοπό την ανάλυση της σταθερότητας του σώματός μας. Οι μετρήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε άτομα από 5 χρονών και άνω. Η καταγραφή, η εκτίμηση, αλλά και η επεξεργασία αυτών των δεδομένων γίνεται από ένα μηχάνημα που ονομάζεται πελματογράφος.

 

Τρόπος εξέτασης

Ο εξεταζόμενος δεν έχει παρά να βγάλει τα παπούτσια και τις κάλτσες του και να περπατήσει στην ειδική πλατφόρμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εντοπίζεται με ακρίβεια το πρόβλημα του ποδιού και της σπονδυλικής στήλης, ενώ βάσει του τρισδιάστατου πελματογραφήματος, ο γιατρός προτείνει το κατάλληλο ορθοπεδικό πέλμα (μεταξύ 3 τύπων υλικών, τύπου E.V.A.), προκειμένου να απαλύνει τον πόνο και να διορθώσει τη στάση σώματος. Το ορθοπεδικό πέλμα και ο πάτος που θα το συνοδεύει, θα αποτρέψει την εμφάνιση επίπονων συμπτωμάτων στο μέλλον. Μέσω της τροποποίησης των μετρήσεων του πελματογράφου, μπορούμε να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει ο πάτος πριν καν κατασκευαστεί!

 

Ενδείκνυται να προβεί κάποιος στην εξέταση του πελματογραφήματος στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • πολύωρης ορθοστασίας,
  • λανθασμένης στάσης σώματος,
  • έντονης αθλητικής δραστηριότητας
  • σε παθήσεις όπως η ρευματοειδής ή παραμορφωτική αρθρίτιδα, ο σακχαρώδης διαβήτης, απλή ή νεανική πλατυποδία, η βλαισοποδία, ο μέγας βλαίσος δάκτυλος (κότσι), η κοιλοποδία, η ανισοσκέλια, οι κιρσοί, η φλεβίτιδα, οι οσφυαλγίες, οι ισχιαλγίες, ακόμα και
  • σε γενικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

 

Η εταιρεία Health and Step, σε συνεργασία με τον ιταλικό οίκο Diasu, προσφέρει τον πιο αξιόπιστο πελματογράφο στην Ευρώπη. Η ψηφιακή πλατφόρμα του προσφέρει οπτικομηχανικές μετρήσεις, υψηλής ανάλυσης και εγκυρότητας, που μπορούν να εγγυηθούν την ακριβή αποτύπωση της πάθησής σας και τον σχεδιασμό του κατάλληλου εξοπλισμού για την θεραπεία σας.

 

Νίκος Καλαμάρας
Health and Step
(+30) 697 641 9258

Lifeme

Healthy is the new Sexy!