Υλικά

  • 1 1/2 φλ. ωμά κάσιους
  • 1/2 φλ. νιφάδες καρύδας
  • 6 κ.σ. σουσάμι
  • 3 κ.σ. λιναρόσπορους
  • 3 κ.σ. σπόρους κάνναβης
  • 1/4 φλ. μαγειρεμένο πίτουρο σιταριού ή κινόα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 225 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, λιωμένη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε ένα ταψί με σπρέι μαγειρέματος και στη συνέχεια απλώστε τη λαδόκολλα. Βάλτε το στην άκρη.

Ψήστε για 10-12 λεπτά τα κάσιους, την καρύδα, το σουσάμι, το λιναρόσπορο και τους σπόρους κάνναβης σε χωριστές περιοχές σε ένα ταψί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα (προσέξτε μην τα μπερδέψετε μεταξύ τους όμως), μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν λίγο και κρατήστε για γαρνίρισμα 2 κ.σ. σουσάμι, 1 κ.σ. λιναρόσπορο και 1 κ.σ. σπόρους κάνναβης.

Προσθέστε τα υπόλοιπα κάσιους, καρύδα, σουσάμι, σπόρους λιναριού και κάνναβης, καθώς και το αλάτι και το πίτουρο σιταριού, στο μπλέντερ. Αναμείξτε μέχρι να είναι καλά ψιλοκομμένα. Βάλτε τα σε ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους.

Σιγοβράστε το μέλι και το λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα. Μαγειρέψτε τα, ανακατεύοντας, για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε και προσθέστε τη βανίλια. Ρίξτε από πάνω το μείγμα κάσιους/σπόρων και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώστε το μίγμα στο έτοιμο ταψί και γαρνίρετέ το με τους σπόρους που φυλάξατε (πιέστε τους απαλά να ενωθούν με το μείγμα). Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για 25-30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και μετά κόψτε σε μπάρες.
Βουτήξτε τις κρύες μπάρες στη λιωμένη σοκολάτα και τοποθετήστε τες σε μια λαδόκολλα. Βάλτε στο ψυγείο για 5 λεπτά για να παγώσουν και μετά φυλάξτε τες σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.

Lifeme
Healthy is the new Sexy!