Συστατικά

Σοκολάτα

  • 2 φλ. γάλα καρύδας
  • 1/3 φλ. σπόρους chia
  • 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή 4 ψιλοκομμένους χουρμάδες
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

Κρέμα Μπανάνα

  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • 1/3 φλ. σπόρους chia
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 καρπό βανίλιας, χωρίς τους σπόρους
  • 1 ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
  • 2 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες

Φαγόπυρο

  • 1/2 φλ. φαγόπυρο
  • 1/2 φλ. ωμή βρώμη
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γλ. λάδι καρύδας
  • αλάτι
  • τριμμένη σοκολάτα, για επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Για τη σοκολάτα: Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ, ανακατεύοντας καλά. Σκεπάστε και αφήστε το να καθίσει, κατά προτίμηση για μια μέρα στο ψυγείο ή για τουλάχιστον 4 ώρες.
  2. Μόλις η πουτίγκα έχει πήξει, βάλτε τη σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης. Δεν θα είναι τόσο παχύρευστη όσο η παραδοσιακή πουτίγκα, αλλά δεν πρέπει να είναι υγρή.
  3. Για την κρέμα μπανάνα: Ανακατέψτε το γάλα καρύδας, τους σπόρους, το μέλι, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα, ανακατεύοντας δύο φορές μέχρι να πήξει ή αφήστε το να καθίσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα μέχρι να πήξει και να είναι κρεμώδες.
  4. Για το φαγόπυρο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Προσθέστε το φαγόπυρο, τη βρώμη, το σιρόπι και το λάδι καρύδας. Πασπαλίστε με αλάτι. Ανακατέψτε καλά, φροντίζοντας πάντα να είναι ομοιόμορφο το μείγμα. Ψήστε για 10-15 λεπτά ή μέχρι το φαγόπυρο και η βρώμη είναι ψημένα.
  5. Χωρίστε την πουτίγκα σε 4-5 ποτήρια. Αν θέλετε, προσθέστε ένα στρώμα λιωμένη μπανάνα σε κάθε ποτήρι. Περάστε ένα στρώμα κρέμας καρύδας και για να σερβίρετε, γαρνίρετε με φέτες μπανάνας, καραμελωμένο φαγόπυρο και τριμμένη σοκολάτα.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!