Χρόνος προετοιμασίας:   15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   5 λεπτά

Μερίδες:   4

Υλικά:

για την τραγανή γκρανόλα:

  • ½ φλυτζανιού (60 γρ.) χοντροκομμένα φουντούκια (ή άλλους ξηρούς καρπούς επιλογής σας)
  • 1 κουταλιά κινόα (προαιρετικά, κάνει την γκρανόλα πιο τραγανή)
  • ¾ φλυτζανιού (60 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μέλι

για την σοκολατένια κρέμα:

  • 140 γρ.μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα), κομμένη σε κομμάτια
  • ½ φλυτζάνι (125 ml) φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 κουταλιές στέβια (σε αναλογία 1:1 με τη ζάχαρη)
  • ½ φλυτζάνι φρέσκα μύρτιλλα ( ή άλλα φρούτα επιλογής σας)

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε την γκρανόλα:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, καβουρδίστε τα φουντούκια, την βρώμη και την κινόα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μυρίσουν. Ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
  3. Τέλος προσθέστε το μέλι και σβήστε την φωτιά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν τα υλικά με το μέλι.
  4. Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας:

  1. Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε την να κρυώσει για λίγο.
  2. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος με την στέβια σε σαντιγί και όταν είναι έτοιμη προσθέστε το γιαούρτι και την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε πολύ απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ετοιμάστε το Παρφέ Γιαουρτιού με Σοκολάτα & Φρέσκα Φρούτα:

  1. Βάλτε στο κάθε ποτήρι κατά σειρά περίπου 2 κουταλάκια από την γκρανόλα, 1 γεμάτη κουταλιά κρέμα σοκολάτας και μια στρώση φρέσκα φρούτα. Επαναλάβετε.