Η έλλειψη χρόνου, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, δεν μας αφήνει να απολαύσουμε το πλήρες και γευστικό πρώτο γεύμα της ημέρας, όπως το επιθυμούμε. Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου όμως, αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για να δοκιμάσουμε μια εύκολη συνταγή από αφράτα και λαχταριστά pancakes, ελαφριά στη γεύση, με αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη και με γάλα αμυγδάλου!

Υλικά

  • 1 μεγάλο μήλο σε κυβάκια
  • 1 φλ. αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη
  • 1/3 φλ. βρώμη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή άλλο γλυκαντικό
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και κατόπιν, προσθέτουμε τα υγρά (εκτός από το λάδι καρύδας) και ανακατεύουμε. Στο τέλος, περιχύνουμε το μείγμα με λάδι καρύδας, ώστε να μην σκληρύνει.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε δόσεις μέσα στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας μία κούπα.
  • Ψήνουμε την κάθε πλευρά για ένα περίπου λεπτό.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!