Συστατικά

Για περίπου 10 μερίδες:

  • 1 φλ. αλεύρι φαγόπυρου
  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • λάδι καρύδας, για το τηγάνισμα
  • περίπου ½ φλ. βατόμουρα

Για την επικάλυψη:

  • μια χούφτα βατόμουρα
  • μια χούφτα ψιλοκομμένες φράουλες
  • σιρόπι σφενδάμου
  • χυμό και ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τα συστατικά της επικάλυψης σε ένα μεσαίο μπωλ. Προσαρμόστε το σιρόπι σφενδάμου και το λεμόνι κατά προτίμηση και αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Χτυπήστε το αυγό με τη μπανάνα, το γάλα αμυγδάλου και το χυμό λεμονιού (γίνεται και στο μπλέντερ, αλλά προτιμότερο στο χέρι). Ενώστε το μείγμα με τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Ζεστάνετε λίγο λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε περίπου ¼ φλ. από το μείγμα στο στο τηγάνι και πασπαλίστε με διάφορα βατόμουρα. Μαγειρέψτε κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά.
  5. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε χρησιμοποιήσει όλο το μείγμα, προσθέτοντας λάδι καρύδας στο τηγάνι, όπου χρειάζεται.
  6. Σερβίρετε με την επικάλυψη φρούτων και σιρόπι σφενδάμου, κατά προτίμηση.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!