Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπτά
Μερίδες: 5 pancakes

Υλικά

  • 1/3 φλιτζάνι λιωμένη μπανάνα
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι ταπιόκας
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόροι παπαρούνας
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την πολτοποιημένη μπανάνα, τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού μαζί με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι από ταπιόκα, το αλεύρι καρύδας και τους σπόρους παπαρούνας.
  3. Ρίξτε στο μπολ των ξηρών συστατικών τα υγρά συστατικά και ανακατέψτε. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου στο κτύπημα και ανακατέψτε. Αφήστε το κτύπημα να καθίσει για λίγα λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, θερμαίνετε λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα κουτάλι από το μείγμα. Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά, αναστρέψτε και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό.

*(Σημείωση: ο χρόνος μαγειρέματος ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το μαγειρικό σκεύος σας)

Lifeme
Healthy is the new Sexy!