Συστατικά

Για τον ανανά

  • 1 φλ. (165 γρ.) ψιλοκομμένο φρέσκο ανανά
  • 1 ½ κ.σ. (22.5 ml) λευκό ρούμι

Για τα παγωτά

  • 400 ml κρέμα καρύδας (ή full fat γάλα καρύδας)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • 1 φλ. (165 γρ) ανανά εμποτισμένο σε ρούμι (βλ. πάνω)

Εκτέλεση

  • Βάλτε τον ανανά σε ένα μικρό μπολ και περιχύστε το λευκό ρούμι. Αφήστε το να ποτίσει για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για περισσότερη γεύση.
  • Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε την κρέμα καρύδας και το γλυκαντικό της επιλογής σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε δυνατά για 1 λεπτό μέχρι να ενοποιηθούν. Στη συνέχεια, στραγγίστε το ρούμι και προσθέστε τον ανανά στο μπλέντερ. Ανακτέψτε απαλά μερικές φορές για να ενσωματωθεί, αλλά να μην πολτοποιηθεί πλήρως.
  • Προσθέστε το μίγμα σε κατάλληλη φόρμα για παγωτά και τοποθετήστε κατάλληλα τα ξυλάκια. Αφήστε να παγώσουν για 4-6 ώρες. Για να τα αφαιρέσετε, αφήστε να ζεσταθούν ελαφρά σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά ή βάλτε τα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Διατηρούνται μέχρι και 2 εβδομάδες.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!