Το swinging είναι μια μορφή τόνωσης της σεξουαλικής ζωής των ζευγαριών καθώς περιλαμβάνει και άλλα άτομα σε αυτή. Η σεξουαλική ζωή εκτείνεται πέρα από τα στενά όρια της σχέσης δύο ανθρώπων. Μερικές φορές αναφέρεται ως «τρόπος ζωής», είναι μια μορφή ηθικής μη-μονογαμίας όπου και οι δύο σύντροφοι συναινούν σε μια μη μονογαμική σχέση με συμφωνημένους κανόνες για να διατηρήσουν την πρωτογενή σχέση υγιή. Οι Swingers είναι συνήθως ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και άτομα με ποικίλες μορφές ανταλλαγής συντρόφων.

Εάν είσαι περίεργος και θα ήθελες να το δοκιμάσεις θα πρέπει να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα πριν κάνεις οποιαδήποτε πρόταση στο σύντροφό σου.

Η ανταλλαγή είναι κυρίως σεξουαλική – όχι συναισθηματική. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι swingers δεν εμπλέκονται σε ουσιαστικές φιλίες που έρχονται με κάποιες συναισθηματικές συνδέσεις και αντιδράσεις, αλλά απλά ότι η σύνδεση δεν επικεντρώνεται κυρίως στην αγάπη.

Όπως ακριβώς και σε οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική πράξη – από το πρωκτικό σεξ στο στοματικό – υπάρχουν πάντα διάφοροι τρόποι να δοκιμάσεις αυτό τον τρόπο ζωής. Πριν δοκιμάσεις το swinging, πρέπει να βεβαιωθείς ότι γνωρίζεις ακριβώς τι αποκομίζεις εσύ και ο σύντροφός σου. Ορισμένες βασικές ορολογίες που πρέπει να ξέρεις για τα είδη του swinging είναι:

 

Soft swinging
Όταν ξεκινάς για πρώτη φορά τον πειραματισμό, μια καλή πρώτη συμμετοχή είναι σε ένα soft swap. Ειδικά για τα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια ή είναι δυνητικά παντρεμένα, ανοίγοντας την κρεβατοκάμαρά σου και τα σώματα σε άλλους ανθρώπους για πρώτη φορά μπορεί να είναι καταστροφικό και να προκαλέσει τη ζήλια.

Περιλαμβάνει σεξουαλικό παιχνίδι όπως το στοματικό σεξ, το φιλί, το άγγιγμα, το δάχτυλο ή τις χειροκίνητες εργασίες, αλλά δεν περιλαμβάνει ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Βεβαιώσου ότι το άλλο ζευγάρι γνωρίζει ακριβώς αυτό που επιθυμείς και είστε στο ίδιο μήκος κύματος.

 

Hard swinging
Θα μπορούσες μάλλον να μαντέψεις τι σημαίνει: Όλα όσα περιλαμβάνονται στο soft swinging είναι στο τραπέζι, καθώς και η σεξουαλική επαφή. Θα πρέπει στην αρχή να ξεκινήσεις με μικρά βήματα και αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις από πρώτο χέρι αν αυτός ο τύπος σχέσης θα είναι κατάλληλος για εσένα και τον σύντροφό σου. Δεν είναι ιδανικός για όλα τα ζευγάρια.

Το να είσαι μέλος της swinging κοινότητας ή του τρόπου ζωής μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και φυσικά και με τον σύντροφό σου. Ορισμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν με άλλα ζευγάρια, μερικά ζευγάρια φέρνουν μια τρίτη γυναίκα στο σεξουαλικό παιχνίδι, μερικά ζευγάρια ανταλλάσσονται μόνο μαζί ή μερικά επιτρέπουν την ανταλλαγή όταν ο άλλος σύντροφος δεν είναι παρών, όπως έξω από την πόλη ή σε μεγάλες αποστάσεις. Σπάνια θα ανταλλάξουν δύο άντρες που συμμετέχουν σε σεξουαλικό παιχνίδι μαζί. Το swinging μπορεί επίσης να περιλαμβάνει παιχνίδι μόνο για συντρόφους ή σεξουαλική δραστηριότητα σε ομάδες, όπως ένα όργιο.

 

 

Οφέλη swinging
Εκτός από την προφανή διασκέδαση του να είσαι σε θέση να κοιμηθείς με περισσότερα από ένα άτομο τη φορά και να είναι μια εγκεκριμένη πρακτική από το πρόσωπο που αγαπάς, υπάρχουν και άλλα μεγάλα οφέλη από την ύπαρξη ενός swinging τρόπου ζωής. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, η περιπέτεια σε μια άγνωστη πρακτική μπορεί να ξυπνήσει τις φαντασιώσεις σου και να βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή, αλλά πριν ξεκινήσεις, βεβαιώσου ότι όλοι είναι έτοιμοι να δεχτούν την πρόκληση για κάτι νέο. Εδώ είναι μερικά σημαντικά, σέξι οφέλη:

  • Βελτιωμένη επικοινωνία: Για να μπορέσεις να εκφράσεις την επιθυμία σου να δοκιμάσεις αυτή την πρακτική, θα πρέπει να ξεκινήσεις έναν νέο υγιή διάλογο στη σχέση. Παρόλο που ίσως είναι δύσκολο να το πεις στην αρχή, με την πάροδο του χρόνου και καθώς επενδύεις περισσότερο στην swinging κοινότητα, θα μάθεις πώς να επικοινωνείς πιο αποτελεσματικά και ειλικρινά.
  • Καλύτερη σεξουαλική ζωή: Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη μιας ανοιχτού τύπου σχέσης είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να ικανοποιείς όλες τις ανάγκες σου από ένα μόνο άτομο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί swingers αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και πιο ικανοποιημένοι απ ‘ό, τι έκαναν με το να κοιμούνται απλά με το ίδιο άτομο ξανά και ξανά. Δεν είναι μόνο η σεξουαλικής διασκέδαση, αλλά μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή με τον σύντροφό σου μεταξύ των συνόδων ανταλλαγής.
  • Περισσότερη οικειότητα: Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι συμβαίνει το αντίθετο, η ύπαρξη μιας swinging σχέσης μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο κοντά με τον σύντροφό σου, επειδή είσαι ανοιχτός για όλα όσα ονειρεύεσαι και θες, χωρίς να ανησυχείς ότι θα σε κρίνει. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει τη σεξουαλική σου ζωή, αλλά υποστηρίζουν ότι και χτίζει τη χημεία και την οικειότητα σας.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!