Το πρωκτικό σεξ έχει μια αδίκως μια ιδιαίτερα κακή φήμη. Θεωρείται κάτι κακό, υποτιμητικό και μη ασφαλές, γεγονότα που σίγουρα δεν ισχύουν. Ήρθε η ώρα να ρίξουμε τα ταμπού και να καταρρίψουμε τους μύθους.   

Μύθος: Η διείσδυση μπορεί να γίνει κατευθείαν.
Αλήθεια: Κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ εύκολο καθώς η περιοχή δεν είναι τόσο ευλύγιστη όσο ο κόλπος αλλά και δεν λιπαίνεται μόνη της. Έτσι, αν θέλετε να προχωρήσετε σε αυτή την πράξη θα πρέπει να ξεκινήσετε με μικρότερα πράγματα και να χρησιμοποιήσετε την βοήθεια κάποιου λιπαντικού. 

 

Μύθος: Θα πονέσει.
Αλήθεια: Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πονέσει. Συχνά όταν πονάει σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται σωστά. Πολλές γυναίκες το βρίσκουν απίστευτα απολαυστικό, και κάποιες μάλιστα αναφέρουν ότι έχουν οργασμούς μαζί με αυτό. Εάν αποφασίσεις και εσύ να το δοκιμάσεις με το σύντροφό σου θα πρέπει να ξεκινήσεις με την εισαγωγή μικρότερων εργαλείων όπως δάχτυλα και σεξουαλικά παιχνίδια και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσεις άφθονο ο λιπαντικό, ο πόνος θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολεί. 

Μύθος: Αν πονέσεις μια φορά, θα πονάς πάντα
Αλήθεια:  Εάν η πρώτη φορά πόνεσε και ορκίστηκες ότι δεν θα το ξανακάνεις δεν πάει να πει ότι θα πονάς συνέχεια. Ακόμα και αν το έχεις προσπαθήσει 2-3 φορές και πάλι πονάς δεν πάει να πει ότι θα πονάει κάθε φορά. Όλη η αυτή η ταλαιπωρία υπήρχε πιθανότατα επειδή δεν ακολούθησες τα βήματα που είπαμε παραπάνω.
 

Μύθος: Μόνο οι κοπέλες με χαμηλών ηθών το κάνουν
Αλήθεια: Είναι μια συχνή αντίληψη ότι τα κακά κορίτσια είναι τα μόνα που είναι πρόθυμα να κάνουν πρωκτικό σεξ. Στην πραγματικότητα, το πρωκτικό σεξ είχε κάποτε ψηφιστεί ως η ταμπού σεξουαλική συμπεριφορά μεταξύ των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών. Έτσι, προφανώς, δεν γίνεται να είναι όλοι χαμηλών ηθών. Υπάρχει μια φυσική περιέργεια για το σώμα μας και θα πρέπει να αισθάνεσαι ότι μπορείς να το εξερευνήσεις με έναν ασφαλή και υγιεινό τρόπο.
 

Μύθος: Ο σύντροφός σου δεν θα σε σέβεται μετά.
Αλήθεια: Δηλαδή, πήρε αυτό που ήθελε από εσένα και τώρα δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί σου; Σίγουρα αυτό συμβαίνει περιστασιακά – αλλά με κάθε είδους σεξουαλική δραστηριότητα. Οι περισσότεροι άνδρες, είναι αρκετά σύγχρονοι για να αντιληφθούν το πρωκτικό σεξ σαν ένα μόνο συστατικό της υγιούς σεξουαλικής ζωής. Και λόγω του ταμπού του πρωκτικού σεξ, μπορεί να σε βοηθήσει να έρθεις πιο κοντά και πιο συναισθηματικά συνδεδεμένη με τον σύντροφό σου. 

 

Μύθος: Θα σου προκαλέσει κάποιο τραυματισμό.
Αλήθεια: Οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή δεν γίνει με το σωστό τρόπο μπορεί να σου προκαλέσει κάποιο τραυματισμό.  Ακόμα και η “κανονική” πράξη του σεξ αν όταν γίνει δεν είναι αρκετά υγρός ο κόλπος σου θα υποστεί κάποιο τραύμα. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το πρωκτικό. 

Μύθος: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς προφυλακτικό.
Αλήθεια: Αυτή είναι μια παρανόηση επειδή πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εγκυμοσύνης δεν χρειάζεται η χρήση προφυλακτικού. Λάθος, λάθος, λάθος. Τα περισσότερα ΣΜΝ μπορούν να μεταφερθούν μέσω του πρωκτού (χλαμύδια, γονόρροια, λοιμώδης ηπατίτιδα και HIV).  

Μύθος: Αν κάνεις πρωκτικό με το σύντροφό σου θα είναι το μόνο που θα σου ζητάει.
Δεν είναι μυστικό, πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι απολαμβάνουν την πρόσθετη στενότητα που προσφέρει ο πρωκτός σε σύγκριση με τον κόλπο. Αλλά οι περισσότεροι άνδρες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την κύρια είσοδο. Το πρωκτικό σεξ τείνει να είναι το αλατοπίπερο στη σεξουαλική ζωή, κάτι για να κάνει την διαφορά. Σίγουρα λοιπόν δεν θα το εγκαταλείψει. 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!