Μόδα της εποχής ή απλή ανάγκη για επαφή σε συνδυασμό με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο οι φίλοι με προνόμια έχουν γίνει must. Τι είναι ακριβώς οι φίλοι με προνόμια; Για εσάς, τους ομολογουμένως λίγους, που δεν ξέρετε είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι αρέσουν ο ένας στον άλλο, έχουν αμοιβαία εμπιστοσύνη και απλά επιδίδονται σε σεξουαλική πράξη. Η επαφή τους έγκειται μόνο στην πράξη, θεωρητικά, δεν υπάρχουν συναισθήματα, πιθανότητα σχέσης ή κάτι παρεμφερές. Με λίγα λόγια είναι απλά η διασκέδαση και η πράξη χωρίς καμία απολύτως δέσμευση από καμία πλευρά. Σε κάποιες περιπτώσεις ο ένας δεν ξέρει καν πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή του άλλου καθώς δεν τον ενδιαφέρει και δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως στη μεταξύ τους σχέση. Σου ακούγεται πολύ πεζό και χωρίς ίχνος ρομαντισμού; Ναι είναι αλλά είναι και μια πραγματικότητα που αρχίζει να διαδίδεται και να ισχύει ολοένα και περισσότερο. Για να είναι όμως αρμονικές αυτές οι ιδιαίτερες μορφές σχέσης πρέπει και οι δύο πλευρές να ακολουθούν κάποιους άτυπους “κανόνες” συμπεριφοράς. Με αυτό τον τρόπο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και αποφεύγονται άβολες συζητήσεις και παρεξηγήσεις. Ας δούμε μαζί ποια είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθούν οι φίλοι με προνόμια. 

Να είσαι σαφής τι είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις
Οι ειδικοί συνιστούν να είσαι σαφής με το τι ζητάς όταν αποφασίσεις να αρχίσεις μια σχέση φίλων με προνόμια. Από την αρχή κιόλας θα πρέπει να θέσεις τους δικούς σου κανόνες, να είσαι ξεκάθαρος με τα θέλω σου και πάνω από όλα όχι επικριτικός με τα όσα ακούσεις από την άλλη πλευρά. Κύριο συστατικό για να επιτύχεις μια τέτοια σχέση είναι να είσαι ανοιχτός σε συμβιβασμούς και να ακούς και τον άλλο. Μην ξεχνάς, χαρακτηριστικό αυτού του είδους σχέσεων είναι η ανυπαρξία δεσμεύσεων. Επιπρόσθετα, πάντα να θέτεις εμφανέστατα τα όρια σου! Αυτή η συζήτηση είναι το Α και το Ω στους επιτυχημένους φίλους με προνόμια πριν καν συμβεί κάτι μεταξύ τους. 

Μην περιμένεις ότι θα μετατραπεί σε κανονική σχέση
Βεβαιώσου ότι είσαι εντάξει και ευχαριστημένος με αυτό που συμβαίνει και μην περιμένεις τίποτα παραπάνω. Τις περισσότερες φορές αυτοί οι φίλοι δεν καταλήγουν σε σχέση καθώς δεν είναι αυτό που επιζητούσαν. Οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις πραγματικές εκατέρωθεν προθέσεις και συναισθήματα!  

Έλεγχε κατά διαστήματα πως αισθάνεσαι για αυτή την κατάσταση
Βεβαιώσου ότι εσύ και ο  “φίλος” σου βρίσκεστε στην ίδια σελίδα και δεν έχουν αλλάξει τα θέλω σας.  Έτσι, αποφεύγεις να πληγώσει ο ένας τον άλλον αν κάποια συνθήκη έχει αλλάξει. Αν κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι περνάς πολύ χρόνο με τον “φίλο” σου και το απολαμβάνετε και οι δύο θα πρέπει να συζητήσετε και να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας. Αν πάλι πιάσεις τον εαυτό σου να θέλει να περνά όλο και περισσότερες στιγμές με τον άλλο και ότι δένεσαι συναισθηματικά πάλι θα πρέπει να το συζητήσετε και αν δεν αισθάνεται και ο άλλος το ίδιο να κρατήσετε κάποια απόσταση, για δικό σου καλό. 

Προσπάθησε να καταλάβεις τα συναισθήματα του φίλου σου επίσης
Συζήτησε μαζί του και ρώτησε τον για το πώς βλέπει τα πράγματα μεταξύ σας. Αυτού του είδους οι συζητήσεις μπορούν να σας γλυτώσουν από πολλές άβολες καταστάσεις και συναισθηματικές εμπλοκές στο μέλλον. Επιπρόσθετα, ενισχύουν την εμπιστοσύνη και τη μεταξύ σας σχέση. 

Μην ξεχνάς η σχέση σας είναι σεξουαλική όχι συναισθηματική 
Ακόμα και αν ο φίλος σου προσφέρει τους καλύτερους οργασμούς που είχες ποτέ, μην ξεχνάς ότι δεν είναι το αγόρι σου. Οπότε, η κρεβατομουρμούρα και τα ραντεβουδάκια δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι οκ αν τύχει μια φορά αλλά δεν είναι μέρος της σχέσης που έχετε οπότε δεν μπορείς να τα απαιτείς. Η επικοινωνία μεταξύ σας περιορίζεται στο ελάχιστο. Δηλαδή, στο που και πότε θα βρεθείτε. Σε αυτού του είδους τη σχέση δεν πας να οικοδομήσεις μια στενή σχέση με γερά θεμέλια κλπ, απλά απολαμβάνει ο ένας σωματικά τον άλλο και τέλος! 

Πάντα να χρησιμοποιείς προφυλάξεις
Ανάλογα με τη σεξουαλική ζωή που έχει επιλέξει ο καθένας μπορεί να συνδέεται με πολλούς ξεχωριστούς ερωτικούς συντρόφους και αυτό είναι υπέροχο! Με γνώμονα αυτό να έχεις πάντα στο μυαλό σου πριν προβείς σε οποιαδήποτε πράξει να χρησιμοποιείς προφυλάξεις, η ασφάλεια σου είναι πάνω από όλα. Κανείς δεν τρελαίνεται κολλήσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. 

Θέσε τα όρια σου
Επειδή κρατάς τη σχέση σου μόνο σε σεξουαλικό στάδιο και απλή δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην φέρνεις καθόλου αντιρρήσεις και να είσαι ήσυχος. Πρέπει όπως είπαμε και πιο πάνω να ξεκαθαρίσεις τα όρια σου και να βάλεις τις κόκκινες γραμμές σου. Μπορεί σε τέτοιες σχέσεις όσα περισσότερα δοκιμάζεις να είναι καλύτερα αλλά μην διστάσεις ποτέ να φέρεις αντίρρηση και να εκφράσεις κάτι που σε ενοχλεί. 

Μίλα για το πώς θα τελειώσει
Γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, είναι καλό να έχεις μιλήσει με το “φίλο” σου για το πώς θα τελειώσει. Τι θα συμβεί δηλαδή αν κάποιος από τους δύο γνωρίσει κάποιον και θέλει να είναι αποκλειστικά μαζί του; Αν βαρεθεί αυτή την κατάσταση; Μπορεί να είναι δύσκολο να συζητήσεις το τέλος από την αρχή κιόλας αλλά θα σε γλυτώσει από συναισθηματική φόρτιση, πιθανότατα καυγά και άβολες καταστάσεις. Συμφωνείστε λοιπόν ότι εάν συμβεί οτιδήποτε από την μια ή την άλλη μεριά θα μιλήσετε και θα λήξει όλο αυτό και ότι δεν θα εξαφανιστεί ο ένας έτσι απλά από τη ζωή του άλλου. Με αυτή τη συνθήκη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κρατήσετε μια τυπική επαφή ή και τη φιλία σας χωρίς το σεξουαλικό κομμάτι. 

Βεβαιώσου ότι είναι διασκεδαστικό
Για όλες τις φρικαλεότητες της σημερινής κοινωνικοπολιτικής κατάστασης, μια ευλογία είναι ότι μπορούμε να κάνουμε σεξ με όποιον θέλουμε, χωρίς απαραίτητα να δεσμευόμαστε μακροχρόνια. Το σεξ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσεις και να αποβάλεις το στρες στην καθημερινότητα. Επιπρόσθετα, έχει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην εμφάνιση. Όλα αυτά τα καλά τα προσφέρει όταν είναι ανέμελο και διασκεδαστικό. Έτσι, όταν σταματήσεις να περνάς καλά και να διασκεδάζεις με την περιστασιακή σου σχέση απλά διέκοψε την, όπως είπαμε και πιο πάνω. Αυτό είναι το καλό με αυτές, δεν έχουν καθόλου περιορισμούς! 

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!