Άλλη μια απόδειξη ότι ο καφές είναι ωφέλιμος.

Λάτρεις του καφέ, ήρθε η ώρα της δικαίωσης: ο καφές μπορεί να προστατεύσει το ήπαρ από την κίρρωση, δηλαδή τις μη αναστρέψιμες ουλές που προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με 9 πρόσφατες επιστημονικές μελέτες.

Οι ερευνητές δεν ξέρουν ακόμα τι ακριβώς έχει ο καφές και προκαλεί αυτό το μαγικό. Σίγουρα τα αντιοξειδωτικά παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά οι μηχανισμοί είναι αρκετά περίπλοκοι. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο περισσότερο πίνετε, τόσο το καλύτερο.

Σε σχέση με ανθρώπους που δεν κατανάλωσαν καθόλου καφέ, αυτοί που ήπιαν ένα φλυτζάνι την ημέρα είχαν 22% λιγότερο κίνδυνο κίρρωσης του ήπατος, ενώ αυτοί που έπιναν 4 φλιτζάνια ημερησίως είχαν μέχρι 65% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την ασθένεια.

Η ουσία είναι πως και η παραμικρή μείωση του κινδύνου κίρρωσης είναι θετική, δεδομένου πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλος τρόπος να ανατραπούν οι επιπτώσεις της και τα συμπτώματα τα οποία την συνοδεύουν: κόπωση, ναυτίες, απώλεια βάρους, κοιλιακός πόνος, έντονη φαγούρα, ίκτερος, πέτρες στη χολή, οιδήματα και σε ακραίες περιπτώσεις, νοητικές δυσλειτουργίες.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!