Βουλκανιζατέρ: Είναι ο τύπος πάω γυμναστήριο, είμαι τούμπανο, αλλάζω και λάστιχα άμα λάχει, επισκευάζω ελαστικά γιατί μπορώ, με τέρμα το ράδιο να παίζει dromo fm όπου κι αν βρίσκεται, ενώ φορά t-shirt κολλητό κατά προτίμηση λευκό ή μαύρο. Είμαι μάγκας, είμαι της πιάτσας, είμαι αλάνι ζόρικο κουκλίτσα μου, δεν τα λέει κιόλας, αλλά αυτά ακριβώς σου έρχονται στο μυαλό όταν μιλάει. Χρησιμοποιεί μπανάλ εκφράσεις, τύπου “κουλούρια”, “λουλούδια”, “είσαι τρένο” και θεωρεί πως όλες οι γυναίκες είναι “γυναίκες” και θα ήθελαν σχέση μαζί του. Για να περάσει καλά βγαίνει στο Περιστέρι και στον Πειραιά, πάει στη Γλυφάδα για να το παίξει γκόμενος και στην Ερυθραία για να γελάσει με την ψηλομύτα Μαρία Χοακίνα που νομίζει ότι τον κοιτά επειδή τον λιμπίζεται, αλλά αυτή απλώς τον κοροιδεύει μαζί με τις φιλενάδες της.

Big babol: Όχι bubbaloo, big babol! Γιατί η bubbaloo, παραήταν εύκολη. Στην πρώτη δαγκωνιά, να τη η φρουτοσταγόνα και μετά τι; Ξενερουά. Και με τη big babol ξενερώνεις, αλλά έχει άλλη χάρη. Έχει πιο αξιόπιστο όνομα, είναι ροζ και ελκυστική, αρκετά νοστιμούλα για τσίχλα και διασκεδαστική προσπαθώντας να κάνεις μια τεράστια φούσκα. Ο τύπος που μοιάζει ιδανικός, σαν πρωταγωνιστής σαπουνόπερας, αυτό που λέμε it seems too good to be true. Όσο μεγαλύτερη φούσκα καταφέρεις και κάνεις μαζί του, όταν σκάσει, τόσο πιο πολύ θα απλωθεί στα μούτρα σου. Και άντε να την ξεκολλήσεις, μετά..

Η βαρκούλα του ψαρά: Η βαρκούλα αρμενίζει, βλέπει στεριά, πλέει να αγκυροβολήσει, αγκιστρώνεται και αράζει στο λιμάνι. Μια μέρα, λέει πως πάει να ψαρέψει στα ανοιχτά, αλλά δεν ξαναγυρνά.. Καθώς είχε ρίξει δίχτυ και ατένιζε το πέλαγος, αχνοφάνηκε άλλη όμορφη στεριά και έβαλε πλώρη για εκεί.. Θα ξαναρθεί όμως κάποια στιγμή, όταν τα κυματάκια την παρασύρουν πάλι προς εσένα.. Είναι ο τύπος που καβατζώνεται μαζί σου για όσο τον βολεύει, ενώ παράλληλα ψάχνεται για κάτι καλύτερο και όταν το βρει απλώς θα εξαφανιστεί. Κάποια στιγμή στο άγνωστο μέλλον θα επιστρέψει, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι στο νέο λιμάνι που βρήκε θα προσδέσει σύντομα ένα μεγαλύτερο καράβι.

Κάμπια: Γνωρίζεις κάποιον και τον απορρίπτεις. Αυτός κάνει τα πάντα για να σου αρέσει. Το προσπαθεί, το παλεύει, το ξαναπαλεύει ώσπου πείθεσαι πως δεν χάνεις κάτι να δώσεις μια ευκαιρία σε κάποιον που δείχνει τόσο πολύ ενδιαφέρον. Επειδή κιόλας πιστεύεις πως σημασία δεν έχει η έξω εμφάνιση, αλλά η έσω, τελικά βγαίνεις μαζί του. Βγαίνεις ξανά και ξανά, ενώ αυτός είναι πάντα το ίδιο προσκολημμένος σε σένα. Ώσπου με τον καιρό, βλέπεις την κάμπια να γίνεται πεταλούδα και μόλις αρχίζεις να χαίρεσαι μαζί της, η πεταλούδα πάει σε άλλο λουλουδάκι. Και εσύ ανακαλείς το τραγουδάκι που έμαθες στο νηπιαγωγείο, …κι όταν έρθει καλοκαίρι, ζωντανεύει και πετά.

Κλέαρχος, ο Λακεδαιμόνιος: Ο τύπος που έχει σκούτερ και πάει να αναμετρηθεί με μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα. Έχει επίγνωση των περιορισμένων δυνατοτήτων του κι όμως φλερτάρει πάντα την πιο ωραία κοπέλα του μαγαζιού, έχοντας τη ψευδαίσθηση ότι έτσι ανεβαίνει level. Φυσικά, θα φάει κατά 99% άκυρο, αλλά δεν πτοείται. Είπαμε, έχει επίγνωση. Και επιπλέον του αναγνωρίζουμε το θάρρος-θράσος της προσπάθειας του.

Μάνθος Φουστάνος: Δεν έχεις καταλάβει τι παιχνίδι παίζετε. Δε γνωρίζεις τι παίζει, γιατί παίζει, για πόσο θα παίζει, υποψιάζεσαι ότι δεν παίζει μόνο μαζί σου και αν τον ρωτήσεις, θα σου πει πως σημασία έχει να περνάς καλά με κάποιον και μαζί σου περνάει ξεχωριστά καλά. Εσύ και καλά τώρα νομίζεις ότι τον ζόρισες, παίρνεις την επιβεβαίωση που ήθελες ότι σε θέλει και αυτός συνεχίζει να παίζει μπάλα σε πολλά γήπεδα..

Μπομπ Σφουγγαράκης: Ιδιαίτερα αγαπητός και συμπαθητικός, θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια. Χαριτωμένος, ευχάριστος, σου στέλνει 100 γλυκά μηνύματα τη μέρα. Σου προτείνει να κάνετε τα πάντα μαζί και επειδή περνάτε όντως πολύ όμορφα, αρχίζετε και κάνετε πολλά πράγματα παρέα. Κάποια στιγμή του προτείνεις να έρθει σπίτι σου για “ταινία” και ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑΙΝΙΑ. Κατά προτίμηση star wars..

Παράγοντας: Πρόσωπο με δύναμη, επιρροή ή και τα δύο. Ο παράγοντας έχει “κάτι”. Βασικά έχει πολλά. Στυλ, άνεση, ξέρει να μιλήσει, ξέρει να φερθεί, ξέρει να προκαλέσει το ενδιαφέρον. Δεν πάει όπου και όπου, και όπου πάει γνωρίζει κόσμο. Μόνο ένα πράγμα δεν έχει. Beauty. Τι να κάνουμε.. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή..

Σκάκι: Εξυπνάδα, στρατηγική, δυνατός αντίπαλος, άνεση χρόνου. Όπως ακριβώς λειτουργεί και μια σχέση. Κάποιος ξεκινάει πρώτος. Κάνει μια κίνηση ο ένας, μία ο άλλος. Λίγο πίσω ο ένας, λίγο αναρωτιέται ο άλλος. Καταστρώνει σχέδιο ο ένας, το αντιλαμβάνεται ο άλλος. Μάχες, νίκες και η παρτίδα συνεχίζεται.. Η λήξη του παιχνιδιού επιτυγχάνεται τις περισσότερες φορές με ματ ή εγκατάλειψη του αντιπάλου. Υπάρχει και το πατ όμως στην περιίπτωση ισοπαλίας, που οι παίκτες συμφωνούν πως δεν έχει νόημα να συνεχίσουν είτε θεωρώντας και οι δύο πως νίκησαν, είτε πως είναι καλύτερα να διακόψουν το παιχνίδι, γιατί η νίκη είναι αδύνατη.

Superman: Πολύ πολύ ωραίος, πολύ πολύ έξυπνος, πολύ πολύ συμπαθητικός, ο σούπερ ήρωας που όλες ονειρεύονται να τις πάρει στα στιβαρά του μπράτσα και να πετάξουνε μαζί του στον έβδομο ουρανό με το μαγικό χαλί του Αλαντίν. Τα έχει όλα και πάλι δε νιώθει αυτοπεποίθηση να προσεγγίσει μια κοπέλα. Ευτυχώς γι’αυτόν, τον πλησιάζουν οι κοπέλες από μόνες τους.

Χοχλιός, ο σαλίγκαρος: μαλάκιο, που κινείται αργά και σταθερά. Είναι ο γλοιώδης τύπος που προσπαθεί να σε προσεγγίσει με κάθε γλοιωδη τρόπο ακόμα και αν του έχεις ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνει κάτι μεταξύ σας. Σε λίγους ανθρώπους αρέσουν τα σαλιγκάρια, σε όσους αρέσουν όμως, αρέσουν πολύ. Επομένως ας πάρουν το καβούκι τους και ας πάνε σε εκείνους να κολλήσουν. Πρέπει με το ζόρι να σε δοκιμάσω και εγώ, σαλιγκάρι;!

Mix&Match: Ήταν μόδα και ξανάγινε να συνδυάζεις διαφορετικά στυλ μεταξύ τους. Κάποιες φορές το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, άλλες εκκεντρικό, τις περισσότερες όμως είναι κιτς. Όπως οι τύποι που αναμειγνύουν στοιχεία από όλη τη γκάμα, νομίζοντας πως έτσι θα αποτελέσουν τον άντρα-μυστήριο και θα ρίχνουν κοριτσάκια αβέρτα. Πάρε κουβέρτα και κοιμήσου καλύτερα αγάπη μου, γιατί στην πραγματικότητα το μόνο που αποτελείς είναι την επιτομή του τέντυ μπόυ.

Inspired by:  Mania Gal
Based on: true facts

 

Δάφνη Δρεμέτσικα

Communications Specialist