Συστατικά

Για τα ζυμαρικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρομεσαίες γλυκοπατάτες, κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια
  • 1/2 φλ. κατεψυγμένα μπιζέλια αρακά

Για τη σως pesto

  • μεγάλα φύλλα βασιλικού, τα κοτσάνια χωριστά και χοντροκομμένα
  • 1/4 φλ. ωμοί κολοκυθόσποροι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ζεστάνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τους σπόρους μέχρι να ροδίσουν, προσέχοντας να μην καούν.
  3. Ραντίστε τις γλυκοπατάτες με λάδι και λίγο αλάτι και ψήστε στο φούρνο για 18-20 λεπτά.
  4. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε το πέστο, ανακατεύοντας το βασιλικό, τους φρυγανισμένους σπόρους, το σκόρδο, το λεμόνι και το αλάτι σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε στη χαμηλότερη ταχύτητα και προσθέστε λίγο λίγο το λάδι. Αυξήστε την ταχύτητα σταδιακά έως ότου το πέστο είναι σχετικά λείο. Προσθέστε επιπλέον λάδι ή νερό, εφόσον χρειάζεται.
  5. Στο ίδιο τηγάνι που ψήσατε τους σπόρους, προσθέστε τα μπιζέλια και μαγειρέψτε για ένα-δύο λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε νερό. Μόλις τα μπιζέλια αρακά έχουν μαγειρευτεί, προσθέστε τις γλυκοπατάτες στο τηγάνι και περίπου τη μισή σως. Ανακατέψτε καλά μέχρι να επικαλυφθούν ολόληρα.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!