Γευστικά με μια ελαφριά γλυκύτητα, μαστιχωτά στην υφή, τα μπισκότα με blueberries και βρώμη μας «ξυπνούν» με μία πικάντικη «έκρηξη» από αποξηραμένα φρούτα και μια «ένταση» κανέλας! Μία υγιεινή διατροφική επιλογή, που μπορεί να συνοδέψει το πρωινό μας, για να αρχίσουμε τη μέρα μας δυναμικά και με κέφι!

Υλικά (για 12 μεγάλα τεμάχια)

  • 1 φλ. μήλο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 ½ φλ. ωμή βρώμη
  • 2 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
  • 1/3 φλ. αποξηραμένα blueberries
  • ¼ κουβαρδισμένη αμυγδαλόψιχα
  • 4 κ.σ. λιναρόποσρος
  • 4 κ.σ. πίτουρο βρώμης
  • 1 φλ. κατεψυγμένα blueberries

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε τον πουρέ μήλου με το εκχύλισμα αμυγδάλου και την κανέλα.
  • Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τέλος, ανακατεύουμε τα blueberries με το μείγμα και αφήνουμε να «σταθεί» για περίπου 10 λεπτά.
  • Με ένα κουτάλι της σούπας, σχηματίζουμε τα μπισκοτάκια πάνω σε ένα ταψί, όπου πρώτα έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά (μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα).
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν, ώστε να «στερεοποιηθούν», πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!