Τα μπισκότα digestive χωρίς γλουτένη είναι τόσο γευστικά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα διάσημα ξαδερφάκια τους ???? 

Είναι φτιαγμένα με αλεύρι φαγόπυρου, αλεύρι καρύδας και λάδι καρύδας. Το γλυκαντικό που χρησιμοποίησα είναι ζάχαρη καρύδας. Πρόσθεσα και λίγο λιναρόσπορο για έξτρα φυτικές ίνες και θρεπτικές ουσίες. 

Τα μπισκότα digestive χωρίς γλουτένη είναι πολύ απλά στην παρασκευή τους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας πλάστης και ένα κουπ-πατ. Εγώ χρησιμοποίησα ένα κουπ-πατ για ραβιόλια γιατί ήθελα να μου δώσει αυτό το ωραίο ζικ-ζακ στην άκρη ???? 

Η δόση που σας δίνω είναι μικρή, βγάζει 20 μπισκότα. Εσείς μπορείτε να την διπλασιάσετε εάν θέλετε.  

Χρόνος προετοιμασίας:   1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:   15-18 λεπτά
Μερίδες:   20 μπισκότα 

 

Υλικά: 

  • 100 γρ. αλεύρι φαγόπυρου 
  • 50 γρ. αλεύρι καρύδας 
  • 1 κουταλάκι baking powder 
  • ½ κουταλάκι αλάτι 
  • 25 γρ. κοπανισμένος λιναρόσπορος 
  • 50 γρ. ζάχαρη καρύδας 
  • 100 γρ. λάδι καρύδας 
  • 2 κουταλιές γάλα της αρεσκείας σας 
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο 

 

Εκτέλεση: 

  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι φαγόπυρου, το αλεύρι καρύδας, τον λιναρόσπορο, το baking powder και το αλάτι. 
  2. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά (με μίξερ χειρός ή με το σύρμα) την ζάχαρη καρύδας με το λάδι καρύδας για να αφρατέψουν. 
  3. Ενώνουμε στερεά και υγρά υλικά και ζυμώνουμε για να ανακατευτούν. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα λίγο-λίγο και ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει. 
  4. Πλάθουμε την ζύμη σε μικρό δίσκο, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. 
  5. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετούμε ανάμεσα από 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 6 χιλ. περίπου. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ-πατ (το δικό μου έχει διάμετρο 6εκ.) και τα τοποθετούμε τα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. 
  6. Ψήνουμε τα μπισκότα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C, για 15-18 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρώμα στις άκρες τους. 
  7. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.